TBMM'de 'eşkiya' gerginliği

 Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in, “Başbakan yönetim özürlü, İçişleri Bakanınız benim sağlığımı da bozuyor, halkın sağlığını da bozuyor. Kurt sisli havayı sever. Eşkıya gece çıkar ininden, siz de gece 3.30’da yasa getirerek

TBMM'de 'eşkiya' gerginliği

 

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in, “Başbakan yönetim özürlü, İçişleri Bakanınız benim sağlığımı da bozuyor, halkın sağlığını da bozuyor. Kurt sisli havayı sever. Eşkıya gece çıkar ininden, siz de gece 3.30’da yasa getirerek benim sağlığımla oynuyorsunuz” sözleri tansiyonu yükseltti.
 
Sadık Yakut’un başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, BDP’nin cezaevindeki açlık grevindekilerin sağlık durumlarının araştırılmasına yönelik verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi tartışmalara neden oldu.
 
KANTİN ALIŞVERİŞİ 
 
AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Bolu Cezaevi’ni ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, “118 PKK terör örgütü hükümlüsü bulunmakta. 17 odada 19 kişi açlık eylemi sürdürmektedir. Yaptığımız gözlemlerin bir kısmında, doktorların eylemcilerin genel durumlarını iyi olduğunu ifade ettiler. Ciddi bir halsizlik içinde olmaları gerekirken görüşülen eylemcilerde böyle bir halsizlik emaresinin görülmediğini söylediler. Biz de doktorların gördüklerini söylüyoruz” dedi.
 
Tutuklu ve mahkumların grev süresince kilo kaybı ve kantin alışverişini de incelediklerine dikkat çeken Yıldırım, “22 Ekim’de, 30 Ekim’de yapılan kilo nabız kontrol tutanakları üzerinde yaptığımız incelemelerde 19 eylemcinin 12’sinin 1 ila 7 kilo arasında değişen kilo kaybına uğradıkları, bir eylemcinin 2 kilo aldığı, kalan 6’sının aynı kiloda kaldıkları tespit edilmiştir. Kantin alışveriş listesi üzerinde yapılan incelemelerde ise açlık grevindeki bazı hükümlülerin domates, salatalık, yoğurt, kuru kayısı, peynir, konserve, balık, meyve, bisküvi, çikolata gibi katı gıdalar aldıkları, eylemcilerle aynı koğuşta kalan diğer hükümlülerin de alışveriş listesinin de oldukça uzun olduğu görülmüştür” dedi. Yıldırım’ın sözlerine BDP’li vekiller sert tepki gösterdi.
 
“KURT SİSLİ HAVAYI SEVER” 
 
BDP önerisinin lehinde söz alan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in, “Başbakan da yönetim özürlü, İçişleri Bakanınız benim sağlığımı da bozuyor, halkın sağlığını da bozuyor” sözlerine AKP'li vekiller tepki gösterdi.
 
“Kurt sisli havayı sever. Eşkıya gece çıkar ininden, siz de gece 3.30’da yasa getirerek benim sağlığımla oynuyorsunuz” diyen Çetin, şöyle devam etti:
 
“Yönetme özürlü, kuklacı, taklacı bakanınız ne derse burada onları söylüyorsunuz. Cumhuriyetle oynuyorsunuz. İnsan orada ölüm orucuna yatmış burada aşağılıyorsunuz. Gece yarısı operasyonuyla bir ilçeyi paramparça ediyorsunuz.
Dün yaptığınız işin ne namusu var ne ahlakı var? Tam bir eşkıyalık örneği gösterdiniz.” 
 
OYLAMA SIRASINDA TARTIŞMA ÇIKTI 
 
BDP’nin grup önerisinin oylaması sırasında ise tartışma çıktı. Yakut’un, “BDP’nin grup önerisini oylarınıza sunuyorum, kabul edenler, kabul edilmemiştir” sözüne MHP sıralarından itiraz sesi yükseldi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural karar yeter sayısı istediğini belirtirken Yakut, “Sayın Vural istedi, ben kabul edenler sözünden sonra Sayın Vural karar yeter sayısı istedi, duymadım değil, duydum” diye konuştu.
 
Tartışmaların ardından Yakut’un, “Peki karar yeter sayısı arayacağım, kabul edenler, kabul etmeyenler, elektronik oylama ile” sözüne MHP sıralarından itiraz sesleri geldi. Yakut da, “Var diyor sayın katip üye saymadım ki benim meselem değil, katip üyelerin meselesi, katip üyeleri arasında anlaşmazlık var. Katip üyeler arasında anlaşmazlık varsa elektronik cihazla oylama yapıyoruz” dedi.
 
Ardından Yakut, “Karar yeter sayısı yoktur. Birleşime 10 dakika ara veriyorum” dedi.
 
Aradan sonra Yakut, BDP’nin grup önerisi için karar yeter sayısı aradı.
 
Karar yeter sayısı olduğuna işaret eden Yakut, BDP’nin grup önerisinin kabul edilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset