'Tarih CHP'yi affetmeyecektir'

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi ile ilgili konuştu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi ile ilgili konuştu.

'Tarih CHP'yi affetmeyecektir'

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi ile ilgili konuştu.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi ile ilgili konuştu. Aylardır Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerine sabrettiğini belirten Davutoğlu, "Kafasındaki Davutoğlu ile kavga ediyor. Gerçek Erdoğan ve Davutoğlu ile kavga ettiğinde aciz kalacağını görüyor çünkü. Şam'da Esad ne söylüyorsa Ankara'da da Kılıçdaroğlu aynı şeyi söylüyor. Beşar Esad'ın yanında saf tutan CHP'yi tarih affetmeyecektir" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun birçok kere kendisine ve Başbakan'a hakarette bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, "Buradan ahlak ve irfan sahibi CHP milletvekillerine seslenmek istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun bir ifadesini, açık bir küfrünü gazeteciler sansürleyerek vermek zorunda kaldı. Bu ilk defa yapılan bir şey değil. Ben bu hakaretlere cevap vermem. Çünkü ecdat ve özdeyişler cevabını vermiş. Bir insanda olmazsa edep neylesin ona medrese ve mektep" diye konuştu. 
 
"KAFASINDAKİ DAVUTOĞLU İLE KAVGA EDİYOR"
Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyeceğini tekrarlayan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na en yüksek ceza ile gideceğim. Niçin biliyor musunuz ? Beşar Esad bombası altında ölen Suriyeli şehitlerin yetimlerin bunları bağışlama için. Biz sizi dinledik siz de bizi dinleyeceksiniz. Ben burada hakaret etmiyorum. Aylardır bu hakaretlere sabrediyorum dinleyeceksiniz. İnsani ahlak gereği yalan söylememek lazım. Devlet ahlaki gereği de gizli oturumu gizli tutmak lazım. Ama gizli oturum ile ilgili de yalan söyledi. Kafasındaki Davutoğlu ile kavga ediyor. Gerçek Davutoğlu ile değil. Gerçek Erdoğan ve Davutoğlu ile kavga ettiğinde aciz kalacağını görüyor çünkü. Zihnindeki ile kavga ediyor. Ne kızaracak yüz var ne bu facialar karşısında bir damla gözyaşı dökecek vicdan var bunlarda" dedi. 
 
"ESAD NE SÖYLÜYORSA KILIÇDAROĞLU AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR"
Davutoğlu, "Şam'da Esad ne söylüyorsa Ankara'da da Kılıçdaroğlu aynı şeyi söylüyor. Beşar Esad 'Bu sokakta yürüyenler terörist' diyor. KılIçdaroğlu da burada aynısını söylüyor. 'Bunun sorumlusu Türkiye'dir' diyor. Kılıçdaroğlu bunu da söylüyor. Kendi ülkesini şikayet etmeye alışmış olanlar bu ülkeye bir şey vaat edemezler. 'Ruhumuzla ve kanımızla sana feda ya Esad' diyen grubun içinde CHP İl Teşkilatı ve CHP İl Başkanı vardı. Bu utanç verici bir şeydir" diye konuştu.
 
"SAPANLA TAŞ ATSANIZ BİRİNE ÇARPAR" 
Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Apaydın Kampı'na gittiğini hatırlatan Davutoğlu, "CHP Sözcüsü için onların raporlarına itibar ok, bazı provokatör yabancı basına itibar var. Bunların bu Meclis'e saygısı da bu kadar. Apaydın ile ilgili gerekli sözleri Çavuşoğlu söyledi. Apaydın kampı 130 dönüm bir alan 90 dönümünde çadır var ve 40 dönümünde ise idari binaların bulunduğu yer var. 3357 kişi yaşıyor. Bunun 843'ü kız çocuk. 902'si erkek çocuk. Bu yoğunluktaki bir kampta silah eğitimi verilebilir mi ? Sapanla taş atsanız birine çarpar" dedi.
 
"ESAD'IN YANINDA SAF TUTAN CHP'Yİ TARİH AFFETMEYECEKTİR"
"Mesele zihniyet ve ahlak meselesidir" diyen Davutoğlu, şunları söyledi: 
 
"Bugün herkes bir sınavla karşı karşıya. Herkes safını belirleyecek. Akçakale'ye top mermisi düşerken safını belirleyen MHP'ye teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yanında saf tuttu. Beşar Esad'ın yanında saf tutan CHP'yi tarih affetmeyecektir"
 
“ONUN ÜSLBUYLE HESAP VERMEYECEĞİM"
Kılıçdaroğlu'na onun üslubuyla hesap vermeyeceğini söyleyen Davutoğlu, "Hakaret ve küfür ona haya ve edep bize. Yalan ve iftira ona hakikat ve dürüstlük bize. Zalimin yanında olmak ona mazlumun gönlünün kapısını açmak bize. Türkiye'yi dünyaya şikayet etmek ona nerede ve hangi şartlarda olursa olsun bu aziz milleti savunmak bize. CHP ve Kılıçdaroğlu'ndan takdir beklemiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset