Suriye gerginliği petrol fiyatını yükseltti

Türkiye-Suriye arasındaki gerilimin de etkisiyle petrol fiyatları dün son 2 aydaki en yüksek seviyesi olan 91 dolar seviyesine ulaştı.ABD ham petrol fiyatlarındaki hızlı hareketler sürüyor. Türkiye-Suriye arasındaki gerilimin de etkisiyle petrol fiyatları

Suriye gerginliği petrol fiyatını yükseltti

Türkiye-Suriye arasındaki gerilimin de etkisiyle petrol fiyatları dün son 2 aydaki en yüksek seviyesi olan 91 dolar seviyesine ulaştı.

ABD ham petrol fiyatlarındaki hızlı hareketler sürüyor. Türkiye-Suriye arasındaki gerilimin de etkisiyle petrol fiyatları dün son 2 aydaki en yüksek seviyesi olan 91 dolar seviyesine ulaştı.

Çin’den gelen veriler nedeniyle Salı günü son 6 aydaki en sert düşüşünü yaşayan 88 dolar sınırına gerileyen petrol dün Türkiye’nin Suriye askeri birliklerini vurmasının ardından yüzde 4 artarak 91 dolar seviyelerine yükseldi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri dünyanın toplam petrol üretiminin üçte birini gerçekleştiriyor. AP'de yer alan habere gere bölgeyle ilgili gelişmeler de özellikle arz tarafında tansiyonun yükselmesine ve petrol fiyatlarında değişimlere neden oluyor.

New York Ticaret Borsası verilerine göre ham petrolün bugünkü fiyatında ise 33 cent’lik düşüş yaşandı ve 91 dolar seviyesinde kaldı.

Brent petrol fiyatı da 54 cent düşerek 112 dolar seviyesine geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler