"Sultan Recep Tayyip Erdoğan"

TBMM Genel Kurulu'nda hükümet programı görüşmeleri sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çeşitli fotoğraflar  göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi.  62'nci hükümet programı görüşmelerinde CHP adına Kocaeli Mill

"Sultan Recep Tayyip Erdoğan"
TBMM Genel Kurulu'nda hükümet programı görüşmeleri sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çeşitli fotoğraflar  göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi. 
 
62'nci hükümet programı görüşmelerinde CHP adına Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş söz aldı. Programı eleştiren Güneş, İngiliz 'The Economist' dergisinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sultan gibi gösteren ve 'Democrat or sultan?' kapağını göstererek; "Bunu biz yapmadık. Ekonomist dergisi kapak yaptı" diye konuştu.
 
Güneş, konuşmasında ilginç bir olay anlatacağını belirtirken yanında getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sadrazam Mahmut Nedim Paşa'nın fotoğrafını yan yana gösterdikten sonra, "Hani devrim başbakanı Cumhurbaşkanı olur olmaz Köşk'e taşıdığı danışman. Bu danışman 26 Mayıs 2014 tarihinde Star gazetesinde bir köşe yazdı. Devrim Başbakanını sadrazam Mahmut Nedim Paşa'ya benzetmiş. Nedenini yazıda açıklamamış. Bakın paşa bu. Ben paşayla Başbakan arasında bir benzerlik bakıyorum bulamıyorum. Huy veya kişilikleri benzemiyor. Ben benzetsem benzetsem sadrazamlardan Koca Sinan Paşa'yla benzetirim" ifadelerini kullandı. 
9e4c55c2908dc5396f0acef64779a352.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset