Spor'da şiddete ek sundu

Haber61.NET - Siyasi Servis - Türkiye Büyük millet Meclisine (TBMM) 6222 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veren Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Volkan Canalioğlu, “ 6222 Sayılı Kanun’un 9.Maddesinin 1. Fıkrasınd

Spor'da şiddete ek sundu

Haber61.NET - Siyasi Servis - Türkiye Büyük millet Meclisine (TBMM) 6222 Sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veren Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Volkan Canalioğlu, “ 6222 Sayılı Kanun’un 9.Maddesinin 1. Fıkrasında “Spor kulüpleri, yönetim kurulu üyeleri arasından bir veya birkaç kişiyi taraftardan sorumlu kulüp temsilcisi olarak belirlemek ve bu kişilerin kimlik ve adres bilgilerini spor kulübünün bulunduğu yerdeki genel kolluk birimine bildirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde, bu Kanun hükümlerine göre taraftardan sorumlu kulüp temsilcisine terettüp eden yükümlülükler, kulüp başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı tarafından yerine getirilir.”dedi.

Canaliıoğlu,”2.Fıkrasında “Taraftardan sorumlu kulüp temsilcileri, müsabaka güvenliğinin sağlanması konusunda genel kolluk görevlileri ile özel güvenlik görevlilerine yardımcı olmakla yükümlüdür.” ibareleri yer almaktadır.”şeklinde konuştu.

6222 sayılı kanuna ek yapılması istediği bölümleri yazaılı açıklama ile anlatan Canalioğlu, “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun” 12.Maddesi (Spor Alanlarına Sokulması Yasak Maddeler), 13.Maddesi (Spor Alanlarına Yasak Madde Sokulması ve Müsabaka Düzeninin Bozulması), 14.Maddesi (Hakaret İçeren Tezahürat), 15.Maddesi (Spor Alanlarına Usulsüz Seyirci Girişi), 16.Maddesi (Yasak Alanlara Girme),17.Maddesi (Spor Alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi) ve 18.Maddelerinde (Seyirden Yasaklama) yer alan hususlara uyacağımı , uymadığım takdirde Kanundan kaynaklanan ceza-i müeyyideleri kabul edeceğimi beyan ederim.” Teklifte bulundu 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset