Son dakika seçim ittifakı kararı

Bir süredir ittifak görüşmeleri yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi YSK'ya verdikleri listede çatı olarak Saadet Partisi'nde karar kıldılar. Böylelikle iki parti Saadet Partisi adı altında seçime girecekler. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel

Son dakika seçim ittifakı kararı
Bir süredir ittifak görüşmeleri yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi YSK'ya verdikleri listede çatı olarak Saadet Partisi'nde karar kıldılar. Böylelikle iki parti Saadet Partisi adı altında seçime girecekler.
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olarak belirledikleri ortak isimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na sundu.
 
Aday listelerinin teslim edilmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, diğer sağ partilere de ittifak çağrısında bulunduklarını ifade ederek "Tarihin bize yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına, mazlum insanlarımızın bize yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına biz adalet ve samimiyet zemininde yelpazenin sağındaki Meclis'in içinde ya da dışında partilerle seçim işbirliği yapacağımızı çok mertçe ve açık bir şekilde ifade ettik. Diğer partilere de bu çağrımızı yaptık. Hiçbir şartımızın, talebimizin olmadığını, hiçbir pazarlık içerisinde bulunmayacağımızı söyledik" dedi.
 
"SAADET PARTİSİ ÇATISI ALTINDA GİDİYORUZ"
 
Yüksek Seçim Kurulu binasında ortak aday listelerinin sunulmasından sonra Genel Seçime iki partinin ittifak yaparak girdiğini belirten Mustafa Kamalak, "Bu seçim Türkiye'miz bakımından gerçekten çok önemli bir seçimdir. Ülkenin ve milletimizin birliği bakımından önümüzdeki seçimlere biz gerçekten büyük önem veriyoruz. Güçlü bir kadro ile güçlü ittifak biçiminde Meclis'e girelim dedik ama 3'lü ittifak olmadı. O zaman biz dedik ki değerli kardeşimle beraber bu ülke hepimizin ülkesidir. Hepimiz aynı gemide yolculuk ediyoruz. Beraber yürüyelim dedik. Kırmadılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerin ülkemiz için milletimiz için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Saadet Partisi çatısı altında gidiyoruz. Bir kısım çok kıymetli kardeşlerimizle el ele yürüyoruz. Büyük Birlik Partisi camiasına bilhassa da yönetim kuruluna özellikle de değerli kardeşim Mustafa Destici Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
 
"HİÇBİR PAZARLIK İÇERİSİNDE BULUNMAYACAĞIMIZI SÖYLEDİK"
 
Diğer partilere de ittifak çağrısında bulunduklarını açıklayan Mustafa Destici, bu konuda hiçbir taleplerinin olmadığını vurgulayarak "7 Haziran'da yapılacak 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinin seçime katılan bütün adaylarımıza, siyasi partilerimize, büyük Türk milletine ve Türk-İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Bizler öncelikle seçimin sağlıklı, huzurlu, güvenli ve adaletli yapılmasını ve bu sürecin birlik ve barış içinde tamamlanmasını arzu ediyoruz. Gönül isterdi ki Türkiye sivil demokratik bir Anayasa ile yönetilsin ve adil bir seçim sistemi ile dünyanın hiçbir tarafında olmayan yüzde 10'luk seçim barajı olmadan, hazine yardımlarının sadece ağa babalarının değil de üç tane siyasi partiye değil de seçime katılan bütün siyasi partilere adil bir şekilde dağıtıldığı, adayların ön seçimle belirlendiği bir seçim yaşamak isterdik. Bu seçim iş birliği eğer iktidar olursa birinci sözümüz demokratik, sivil bir Anayasa; demokratik bir seçim kanunu, barajın olmadığı, hazine yardımının adil dağıtıldığı ve milletvekili adaylarının tercihli sistemle belirlendiği bir seçim vaad ediyoruz. Türkiye'nin ve coğrafyamızın şartları ortada. Tarihin bize yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına, mazlum insanlarımızın bize yüklediği sorumluluktan kaçmamak adına biz adalet ve samimiyet zemininde yelpazenin sağındaki Meclis'in içinde ya da dışında partilerle seçim işbirliği yapacağımızı çok mertçe ve açık bir şekilde ifade ettik. Diğer partilere de bu çağrımızı yaptık. Hiçbir şartımızın, talebimizin olmadığını, hiçbir pazarlık içerisinde bulunmayacağımızı söyledik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler