Şivan Perwer "Bahçeli Hristiyan olsun"

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile birlikte Diyarbakır'a gelen Kürt sanatçı Şivan Perwer, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.38 yıl sonra Türkiye'ye gelen Şivan Perwer, Habertü

Şivan Perwer "Bahçeli Hristiyan olsun"

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile birlikte Diyarbakır'a gelen Kürt sanatçı Şivan Perwer, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

38 yıl sonra Türkiye'ye gelen Şivan Perwer, Habertürk ekranlarında Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Perwer, BDP, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. BDP'nin Diyarbakır ziyaretinde kendisine değer vermediğini belirten Perwer, Kılıçdaroğlu'nu da Kürt olduğu halde bunu dile getirememekle suçladı.

"BAHÇELİ KAÇ DİL BİLİYOR?"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin parti grubunda kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Perwer, "Orta Asya'dan geldin, Kılıç mı sallıyorsun? Bırakın bu halklar barış içinde kardeşçe yaşasın. Sayın Bahçeli hala Orta Asya'dan gelip kılıçla yaşanılan günlerde sanıyor kendini. Aman Türklüğe zarar gelmesin diyor. Bizim kıyafetlerimizi yadırgıyor. Benim üzerimde bu kıyafet var ama, 10 dil konuşuyorum. Barzani 5-6 dil konuşuyor, Bahçeli ise sadece Türkçe konuşabiliyor. Ayrıca Bahçeli'nin kıyafeti Türk malı mı, takım elbisesi, ceketi. Avrupa'dan değil mi takım elbise. O zaman Bahçeli de Avrupa'nın dilini konuşsun, İngilizce konuşsun, Hristiyan olsun" dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada Perwer'e yönelik şu eleştiriyi yapmıştı: "Erdoğan, yanına aldığı 37 yıl sonra Başbakan'ın vizesi ile gelen Şivan Perwer isimli bölücü ve sözde şarkıcı ile gövde gösterisi yapmıştır. Sanki babasının çiftliğine gelir gibi Türkiye'ye girmiştir. 'Terörist olan Türkiye devletidir'' sözlerini İsveç'te sarf eden kişi bu kişidir. 'Allah kahretsin Türk dilini başımızdan def edelim' sözünü sarfeden bu kişidir. Bir eşkiyaya bu denli sıcaklığın anlaşılabilir bir tarafı yoktur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler