Sınırlarını birileri masalarda çizdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında ağlamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarını ise Türk demokrasi tarihinin kilometre taşlarından biri olarak niteledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un 91. yıl dönü

Sınırlarını birileri masalarda çizdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında ağlamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarını ise Türk demokrasi tarihinin kilometre taşlarından biri olarak niteledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un 91. yıl dönümü kutlamaları için Afyonkarahisar'a geldi. Şehrin ilçe ve beldelerini dolaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na geldi.
 
Burada bir süre dinlenen Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar merkezinde vatandaşlara hitap etti. İslam dünyasının kan ağladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim sınırlarımızı çizen atalarımız kan ve gözyaşı ile çizdiler sınırlarımızı ama onların sınırlarını birileri masalarda çizdi. Onun için biz bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü birilerine borçlu değiliz. Bu topraklarda mücadele ettik, aslanlar gibi mücadele ettik, dedelerimiz şehit oldu. Gözyaşı ve kanla bağımsızlığımızı kazandık ve bağımsızlığımızı yücelteceğiz." dedi.
 
"ULUDERE'DE 34 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ, AĞLADIN MI?"
 
Başbakan Erdoğan'ın, bir televizyon programında da ağlamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz onurlu bir devletiz. Onurlu bir ulusuz. Onurlu bir halkız. Biz isteriz ki bu ülkenin başbakanı televizyonlara çıkıp ağlamasın. Ağlamak, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz. Onurlu bir ülkeyiz. Mizansen olsun diye yandaş kanala çıkıp, sen bir mektup oku ben de burada ağlayayım. Ben şimdi bunun üzerine sormaz mıyım? Samsun'da iki buçuk yaşında Kübra açlıktan öldüğü zaman sen ağladın mı? Ağlamadın. Afyon'da 25 asker şehit oldu. Ağladı mı? Muğla'da gazimiz açlıktan öldü. Ağladın mı? Reyhanlı'da 53 vatandaşımız şehit oldu. Ağladın mı? Cilvegözü'nde 13 vatandaşımız öldürüldü. Ağladın mı? Uludere'de 34 vatandaşımız öldürüldü. Ağladın mı? Suriye'de bin 300'ün üzerinde insan kimyasal silahla öldürüldü. Ağladın mı? Irak'ta bir buçuk milyon Müslüman öldürüldü. Ağladın mı? Irak'ta on binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Ağladın mı? Ben bunları sormayacak mıyım? Ağlamak, çaresiz insanların işidir. Çareyi üretmeyenlerin, bitmiş insanların işidir. Niye bunları düşünmüyorsun da ağlamıyorsun? Dünyada yalnız kaldın. Hiç dostun kalmadı onun için mi ağlıyorsun?" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda, bir vatandaşın elinde tuttuğu 'AK Parti yas ilan etti. Hastayım, Fas'tayım 30 Ağustos yaklaşıyor, şimdi de yastayım diyor' yazılı afişi okudu.
Afişi okuyan Kılıçdaoğlu, "Yasta olmayın, daha direnişli daha kararlı olacağız. Unutmayın Gezi Parkı,Türk demokrasi tarihinde önemli bir kilometre taşıdır. Mücadele ettiler orada. Cumhuriyet'in gençleri mücadele etti." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset