Sınırlarımızı ihlal edenlere karşı gereğini yaparız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz her zaman hakkın ve haklının yanında olacağız. Barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim; işte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yap

Sınırlarımızı ihlal edenlere karşı gereğini yaparız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz her zaman hakkın ve haklının yanında olacağız. Barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim; işte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Malatya'nın Darende ilçesinde tamamlanan bazı yatırımlar için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende halka hitap Erdoğan, anne ve babalara, çocuklarının okullarda alacağı Kur'an-ı Kerim ve siyer dersleri konusunda hasas davranmalarını istedi.

Artık okullarda Kur'an-ı Kerim, siyer derslerinin düz liselerde de seçmeli ders olarak  okutulduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, "Siz istediniz biz de yaptık. Kardeşlerim, anneler, babalar burada sevgililer sevgilisinin, tek önder, rehber hayatı bizim için bir izdir. Bu izde çok şeyler başarabiliriz. Onun için de annelerin, babaların, yavrularının geleceği için seçmeli derslerde de hassas davranmalarında bana göre fayda var. Öyle bir adım atalım ki halkın iradesine saygı duymayanlar, halkın iradesine saygının ne olduğunu öğrensinler" diye konuştu.

"Zulme rıza, zulümdür"

Mısır'da yaşanan darbeye değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mısır'da halkın iradesine saygı duymayanlar, darbe yaptılar. Askeri darbe yaptılar. Darbeyi yapan halkın iradesiyle gelmiş olan bir Cumhurbaşkanı'nın aslında hem Genelkurmay Başkanı'ydı hem Milli Savunma Bakanı'ydı ama hazmetmek meselesi, halkın iradesine saygı meselesi. Bunu hazmedemediler ve geldi darbe yaptı. Neye güvendi,  elindeki silaha. Şunu bilmeleri lazım, bu silah bir gün onlara da doğrultulur. Çünkü zulm ile abad olunmaz. Zulme rıza, zulümdür. Biz bunu böyle biliyoruz. Binlerce kişiyi öldürdüler, değil mi? Gençleri öldürdüler, Esma'yı şehit ettiler değil mi? Ne suçu vardı, Esma'nın?  O gencecik yavruyu şehit ettiler. Tankla, bakıyorsunuz tankın önünde elinde hiçbir şey olmayan genci şehit ettiler."

"Savaşın karşısında olacağız"

"Suriye'de de 110 bin kişiyi öldüren katil bir rejim var" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bunların karşısına dikiliyoruz diye Türkiye'deki anamuhalfet bundan rahatsız oluyor. Çünkü bunlar Hakk'ın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Biz her zaman Hakk'ın ve haklının yanında olacağız. barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim. İşte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız."

Darende halkının, 30 Mart'taki seçimlerde, Malatya'nın büyükşehir olma hakkını tescil  edeceğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanunu çıktı, her şey hazır  ama şimdi sizler burada ne yapacaksınız, bir büyükşehir belediye başkanı içi oy kullanacaksınız, iki Darende ilçesi için oy kullanacaksınız, meclis üyelikleri için oy kullanacaksınız ve Darende'den, büyükşehir belediye meclisine üyelikler için seçilecek olanlar olacak. Yakın takipte bunu büyükşehir de takip edecek. Artık burada il genel meclisi seçimi olmayacak. Sadece belediye meclisi olacak. Böylece Darende'nin değişimi, dönüşümü çok daha hızlı olacak."



"Kardeşliğimizi kimseye kaptırmayalım"

Başbakan Erdoğan, "Diyorum ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Hep birlikte Türkiye olalım. Kardeşliğimizi kimseye kaptırmayalım. Yaralanmayalım, yaralamayalım, sevelim. sevilelim. Biz sizi seviyoruz. Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" ifadesiyle sözlerini tamamladı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 34 milyon liralık 8 ayrı yatırımın açılışını kurdele keserek yaptı. Başbakan Erdoğan, ayrıca işadamları Erman Ilıcak ve Sadullah Ilıcak'a da eğitime ve sosyal işlere katkılarından dolayı plaket verdi.

Törene, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdroğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da katıldı.

"Milli değerlerine saygılı bir gençlik yetiştiriyoruz"

Başbakan Erdoğan, Malatya'nın Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile polis lojmanlarının da aralarında bulunduğu yatırımların toplu açılış törenine de katıldı. Erdoğan, konuşmasında, Malatya'da 79, Darende ilçesinde 9 ayrı eserin açılışını gerçekleştirdikleri dikkati çekti.

İktidarları döneminde 400 bin derslik yaptıklarına işaret eden Erdoğan, "Bütçemizin yarısını Milli Eğitim'e ayırdık.  Niye? Eğitimli gençlik istiyoruz. Elinde molotofkokteyli olan bir gençlik değil, dükkanların cam çerçevesini indiren bir gençlik değil, elinde silahla dolaşan, kucakta döner bıçağıyla dolaşan bir gençliik değil, elinde tabletiyle bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik yetiştiriyoruz. Milli değerlerine saygılı bir gençlik yetiştiriyoruz. Artık hedef bu" değerlendirmesinde bulundu.

Artık üniversitesi olmayan bir il kalmadığına da dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"81 ilimizin hepsinde üniversite var. Artık üniversiteler birbiriyle rekabet eder hale geldi. Ayrımcılık yaptılar. Dediler ki meslek liseliler üniversiteye giremez. Sağlık meslek lisesinden mezun olan katsayıya tabi, imam hatipten mezun olan katsayıya tabi, motor meslek lisesinden mezun olan katsayıya tabi, niye? İmtihan değil mi kardeşim? Üniversite imtihanı açıyorsun, başardı mı bırak girsin. Niye önünü kesiyorsun? Sabrettik sabrettik sonunda 4 artı 4 artı 4, 444 kod numarası ve onu çıkardık. Şimdi artık tüm meslek liselilere üniversiteler açık, katsayı filan yok. İstediği üniversiteye, başarsın girsin. Bu, neyi getirdi? Bu toplumda dayanışmayı getirdi, toplumda barışı getirdi. Artık benim ülkemde gençliğimiz arasında ayrım yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset