Sezgin Tanrıkulu'ndan İstanbul Başsavcılığı'na sert yanıt

Açıklamada CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili de dikkat çeken ifadeler yer aldı. Açıklamada şöyle denildi: Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelme

Sezgin Tanrıkulu'ndan İstanbul Başsavcılığı'na sert yanıt
Açıklamada CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili de dikkat çeken ifadeler yer aldı. Açıklamada şöyle denildi: Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır.
 
Açıklamadan sonra sosyal medyada Sezgin Tanrıkulu ile ilgili çok yoğun bir eleştiri başladı. Tanrıkulu bir ara twitter'da trend topic oldu..
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun, kendisine ulaşılamadığı yönünde açıklama yapmasına cevap verdi. Tanrıkulu, "CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir. Açıklamadaki, hem milletvekili kimliğimizi reddeden,hem de hedef gösteren üslup öngördüğümuz tuzağın gerçekliğini ortaya koymaktadır" dedi.
İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alınmasının ardından yapılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır." demişti. Bu sözlere Tanrıkulu, twitter hesabından cevap verdi.
 
 
Tanrıkulu, "Çağlayan olayından haberim olduğu an 'benim için en önemli şey insan hayatıdır' diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim. Ancak Başsavcının sözlerinin aksine ben sadece "bir avukat" değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim. CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir. Bugüne dek siyaset öncesi ve siyasette yaşadığım tecrübeler,bu saldırının nereye vardırılacağını öngörmeme yeterliydi,yeterlidir.Nitekim eski Adalet Bakanı ismimin neden geçtiğini sorgularken, Başsavcı "neden gelmedi" diyerek provakasyon öngörümüzü doğrulamıştır. Açıklamadaki, hem milletvekili kimliğimizi reddeden,hem de hedef gösteren üslup öngördüğümuz tuzağın gerçekliğini ortaya koymaktadır. Olaya müdahil olmamdan siyasi rant devsirmeyi planlayanlar bu tutmayinca iki taraflı saldırıya başlamışlardır. Meselenin özeti budur.Ölümden, cinayetten,şiddetten siyasi rant ummak
namussuzluktur,şerefsizliktir. Lanet olsun siyaseti insan hayatından üstün görenlere."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset