Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

İşte açıklamadan satır başları:Selahattin Demirtaş; Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Zorlu eşitsiz, adil şartlarda gerçekleşmöeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının demokratik bir ortamda gerçekleşmediğini ifade etmek istiy

Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

İşte açıklamadan satır başları:

Selahattin Demirtaş; Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Zorlu eşitsiz, adil şartlarda gerçekleşmöeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının demokratik bir ortamda gerçekleşmediğini ifade etmek istiyoruz. Bir partinin iktidar partisinin devletin bütün olanaklarını alarak yürüttüğü kampanya, saldırıya karşı Türkiye'nin yoksulları emekçilerei olarak, muhteşem bir zafer elde ettik. Bütün Türkiye'ye hayırlı olsun.

Kendini Türkiye'nin tek sahibi gibi kabul edilenler yenilmiştir. Bu zafer bütün ezilenlerin, Türklerin, Kürtlerin, bütün etnik kimliklerin bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferidir.  Bu zafer solun ortak bir zaferidir. 12 Eylül darbe yasasına karşı duranların ortak zaferidir.

"HDP ARTIK GERÇEK BİR TÜRKİYE PARTİSİDİR"

En çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir. Alanlarda ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP, HDP Türkiye'dir. AKP bu kibirli tavrıyla müzakere, Kürt sorunu yoktur diyerek Türkiye'nin doğusunda sıfırlanmıştır. Bize inanarak hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsunlar kimseyi mahçup etmeyeceğiz. Emaneten bizde duranları gönülden HDP'li yapmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'de artık Başkanlık, diktatörlük konusu son bulmuştur. Türkiye uçurumun kıyısından dönmüştür. 

"TÜRKİYE ALEYHİNE HİÇBİR OLUŞUM İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

Bir üst akıl değil bu, zaferde halkın ortak aklı var. Bütüm kararlarımız Türkiye'nin özgür yarınlarına dair olacaktır. Türkiye aleyhinde hiçbir oluşum içinde olmayacağız. Tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Bizimle ittifak kuran tüm oluşumlara teşekkür ediyorum. 

Türkiye demokratik hareketine sizler büyük bir zafer kazandırdınız. Bizler barış sürecini yönetirken İmralı'da yürüyen süreci de hep destekledik. Sayın Öcalan birlikte yaşam için her zaman destek oldu. Bu çözümün temel aktörü oldu. Kendisine özel olarak teşekkür ediyoruz. Bu konudaki desteklerini arttırarak sürdürecek. Kalıcı barış konusunda oynadığı rolü sonuna kadar devam ettirecektir. Bu kampanyamız hazineden, devlet bütçesinden karşılanmadı. Canı gönülden gelen destek veren esnafın, işsizin yardımıyla karşılandı.

Bu zafer sadece HDP'nin değil bütün Türkiye'nin zaferidir. Önümüzdeki dönem hedefimiz artık tek başına iktidarlığa yürümek olacaktır. HDP Türkiye'ye büyük insanlığı, yeni bir yaşamı armağan ediyor. HDP'nin güneşi hepimize yeter, ampule gerek kalmadığını anlamış olduk. Bütün Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Biz AKP ile içeriden ya da dışarıdan koalisyon yapmayacağız. 

Figen Yüksekdağ; gördüğünüz gibi heyecanımız bu salona sığmıyor. 2015 genel seçimi bütün Türkiye'ye kucaklaşmanın sevincini armağan etti. En büyük kazanımımız budur.

TWITTER'DAN DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Lütfen hiçbir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset