Sarıgül'den Gürsel Tekin'e mesaj!

 CHP’ye katılımıyla ilgili yöneltilen sorulara net cevap vermekten kaçınan Sarıgül, "Yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın düğünlerine, cenazelerine, şenliklerine katılıyoruz. Eğer siyasi heyecanınız yoksa bunları yapamazsınız. Bunun y

Sarıgül'den Gürsel Tekin'e mesaj!

 CHP’ye katılımıyla ilgili yöneltilen sorulara net cevap vermekten kaçınan Sarıgül, "Yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın düğünlerine, cenazelerine, şenliklerine katılıyoruz. Eğer siyasi heyecanınız yoksa bunları yapamazsınız. Bunun yanında lider, kadro ve proje çok önemlidir. Bizim kadrolarımız yandan çalışmaz, candan yani severek çalışır" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kayseri’de görev yapan gazete ve televizyonların temsilcileri ile İstanbul’da biraraya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, "Bazı köşe yazarlarının Sarıgül konusunu gündeme getirmelerinin çok iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Merkezi’nde tek bir gün bile böylesi bir konuşma olmadı" sözlerinin hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Ben bu meselelerle meşgul değilim. Ülkemizin gelişmesi ile meşgulüm. Şahıslara, kişilere, söyleyenlere, söyletenlere sevgiyle bakıyorum. Burada kabahat benim. Demek ki aleyhimde konuşanları ikna edememişim. Benim görevim tüm yurttaşlarımızı güldürebilmek. Bunun yanında biz anketler yapıyoruz. Bu anketlerde de küçük bir bölümde olsa memnun olmayanlar da çıkıyor. Amacımız onları da ikna etmek ve sevgiyle kucaklamak."

BİZİM YANDAN DEĞİL CANDAN ÇALIŞAN KADROLARIMIZ VAR

CHP’ye katılımıyla ilgili yöneltilen sorulara yine net cevap vermekten kaçınan Sarıgül, Türkiye’de sevgi ortamının kaybolduğunu söyledi. Türkiye’nin her bölgesine gittiğini ve vatandaşlarla görüştüğünü dile getiren Sarıgül, inançlara saygılı bir laikliği savunduğunu da belirterek, "Yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın düğünlerine, cenazelerine, şenliklerine katılıyoruz. Eğer siyasi heyecanınız yoksa bunları yapamazsınız. Bunun yanında lider, kadro ve proje çok önemlidir. Bizim kadrolarımız yandan çalışmaz, candan yani severek çalışır" dedi.

Kayseri ile ilgili de bazı açıklamalarda bulunan Sarıgül’ün, siyaset planları ile ilgili olarak "İlerde Kayseri’ye daha yakın olmak istiyorum" şeklinde espri yapması da dikkat çekti.

ASKERİ SEVİYORUZ AMA KIŞLADA

Ortadoğu’da yaşanan olayları ve AK Parti’nin dış politikasını da değerlendiren Mustafa Sarıgül, dış politikada "Komşularla sıfır sorun" denildiğini ancak bugün komşularla itilaflı bir hale gelindiğini söyledi. Sarıgül, şöyle konuştu:

"AK Parti ulaşımda önemli çalışmalar yaptı. Sayın Davutoğlu ile birlikte dış politika konusunda ’Bütün komşularla sıfır sorun’ denildi, şu an tüm komşularla problemli, itilaflı haldeyiz. Keşke ilişkiler düzelse. Çünkü Güneydoğu’da sınır ticareti durmuş. İnsanlar ekonomik anlamda zor durumda. Eğer cennet vatanımız huzurlu ve yurttaşlarımız mutlu olamazlarsa bizler de bişey yapamayız. Türkiye savaşa görmemelidir. Çünkü o yabancı ülkeler savaş sonrası çekip gidecek ve Türkiye komşularıyla yine baş başa kalacak. Dış Politika ne yazık ki umut veren bir politika olmadı. Yurdumuzda barış ve demokrasiyi savunduğumuz kadar dışarıda da savunmalıyız. Mısır’da, Suriye’de yaşanan olaylar ortada. İçimiz yanıyor. Biz askeri seviyoruz ama kışlada seviyoruz. Hiçbir ülkenin cadde ve sokaklarında Tankların gezmesi arzumuz değildir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset