Saral gerginliğin sebebini açıkladı

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve eski Of Belediye Başkanı Oktay Saral, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Son iki haftadır TBMM'de gergin ve yoğun bir atmosferin yaşandığına dikkat çeken Saral, bu gereksiz yoğunluğun ve gergin ortamın tek sorumlusunun

Saral gerginliğin sebebini açıkladı

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve eski Of Belediye Başkanı Oktay Saral, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son iki haftadır TBMM'de gergin ve yoğun bir atmosferin yaşandığına dikkat çeken Saral, bu gereksiz yoğunluğun ve gergin ortamın tek sorumlusunun muhalefet partileri olduğunu söyledi. Saral "TBMM'nin milletin idaresinin tecelli ettiği, ülke menfaatlerinin en üst düzeyde korunup kollanması gereken bir kurum olması gerekirken, ne yazık ki, sadece Ak Parti'nin bu ülkeye bu millete hizmet etmesini nasıl engelleriz mantığıyla hareket etmeyi gaye edinen ve bu amacı gerçekleştirirken gayri edebi bir tavır sergileyen bir muhalefetanlayışıyla karşı karşıyadır.

Hükümetin TBMM'ne sunduğu ve Genel Kurul'da görüşülen bütün kanun tekliflerine sırf muhalefet olsun diye karşı çıkan, bunu yaparken de gerginlikten medet uman bir tablo var ortada. Ne yazıktır ki, muhalefetin bu yaklaşımı millet nazarında bir karşılık bulmamıştır, bulacak da değildir" dedi.

En son Büyükşehir Belediyeleri Kanunu görüşmelerinde, tasarının 2 gün alt komisyonda, 9 gün komisyonda 7 gün de Genel Kurul'da görüşüldüğünü hatırlatan Saral "Bu süre içinde 118 saat mesai harcandı, 366 milletvekilinin söz aldı, 346 önerge verildi, 47 önerge kabul edildi. Genel Kurul'da gerginliğin had safhaya ulaştığı anlar yaşandı. 'İhanet yasasıdır' dediler, 'Güneydoğu'yu gözden çıkardınız' dediler ama tasarının oylama sonuçlarına bakıyorsunuz CHP'den 18, MHP'den 12 toplam 30 red oyu çıkıyor.

Daha yeni bir olay. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ile alakalı gensoru veriyorlar. Gensorunun gündeme alınması oylanıyor, muhalefetin oyu 49. Yani verdikleri gensorunun arkasında durmuyorlar. Kısacası üzülerek söylüyorum muhalefet partileri Ak Parti İktidarını çalıştırmamak üzerine programlanmış durumda" diye konuştu.

"Bu durum sadece TBMM'de geçerli bir durum değil. Bakıyorsunuz sokaklarda da marjinal grupların düzenlediği etkinliklerde yürüyüşlerde en ön sıralarda CHP var" diyen Saral "Söylemlerini o kadar keskinleştirdiler ki, ülkeyi iki ayrı kutba ayrıştıran seviyesiz ve tehlikeli bir gidişat içindeler.

On yıllardır Atatürk ve Laiklik üzerinden kendilerine ve çevrelerine sağladıkları iktidar nimetlerinin artık bir daha geri gelmeyeceğinin farkındalar aslında. Bu çırpınışların bu ne yaptığını bilmez muhalefet anlayışının altında yatan gerçek budur. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkede hizmet adına yapılmasıgereken ne varsa büyük bir titizlikle ve kararlılıkla yapılıyor.

Bu ülkede yaşayan tüm insanlar hizmetin sahibinin kim olduğunu, milleti gerçek manada kimin temsil ettiğini çok iyi görüyor ve ona göre hareket ediyor. Ak Parti'nin girdiği tüm seçimlerden oylarını artırarak çıkması bunun en güzel göstergesidir" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler