Saral: Çanakkale'de yapamadıklarını...

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 30 Mart'taki yerel seçimin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, “Türkiye’yi içerideki taşeronlarıyla birlikte Çanakkale’de, Milli Mücadele’de diz çöktüremeyenler, bizi kendi emperyalist güçlerine alet ede

Saral: Çanakkale'de yapamadıklarını...

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 30 Mart'taki yerel seçimin genel seçim havasında geçtiğini belirterek, “Türkiye’yi içerideki taşeronlarıyla birlikte Çanakkale’de, Milli Mücadele’de diz çöktüremeyenler, bizi kendi emperyalist güçlerine alet edemeyenler, Çanakkale’de yapamadıklarını 30 Mart’ta iç taşeronlarıyla yapma gayretleri içerisine girdiler” dedi.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra memleketi Trabzon’a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, beraberindeki Of Belediye Başkanı Salih Salim Sarıalioğlu ile birlikte teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Meydan Parkı’nda düzenlenen bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saral, çok güzel bir seçim olduğunu söyledi.

Saral, “Katılım yüksekti. Yüzde 90’lar düzeyinde bir seçim oldu. Aslında biraz da yerel seçimden ziyade genel seçim havası içerisinde olan bir seçim oldu. Çünkü, gerçekten Türkiye’nin büyük Türkiye olma yolunda ilerlediği bu hedefte, baktığımızda üzerinde kara bulutların çöktürülmeye çalışıldığı, içerideki taşeronları ile beraber 12 yıldan beri milletin hizmetkarı olan milletin derdi ile dertlenen bir AK Parti iktidarı, üzülerek ifade edeyim ki geçmiş hükümetler döneminde yöne milletin adamları millete hizmet etme sevda yüklü bir insanlarla Adnan Menderes olsun, Prof. Dr. Necmettin Erbakan dönemi olsun bir dönem senaryoların o zaman da yazılıp çizildiği Türkiye’nin hedefinden bağımsız Türkiye olma yolunda geri plana itildiği bir takım dönemler yaşamıştı” dedi.

Türkiye’yi farklı mecralara, Türkiye’yi eski Türkiye’ye çekme yolunda yapılan adımlara, yapılan operasyonlara, milletin yüzde 45 oy oranıyla cevap verdiğini kaydeden Saral, “12 yıldır tam bağımsız Türkiye yolunda milletiyle birlikte ilerleyen bir iktidar var ama üzülerek ifade edeyim bunu Türkiye de yaşadı. Gezi olaylarıyla hepimiz çok iyi biliyoruz Türkiye’nin devasa projelerinin yapılmaması noktasında manifesto sundular.

Niyetleri açıkça belli. Dünyanın belirli ülkelerinde özellikle kendileri adına bağımsızlaşma, ekonomi ve siyasi istikrarın olduğu ülkelerde de yine bir takım faiz lobileri bir takım güçler o ülkeleri manipüle etme adına o ülkelerin güçlerini al aşağı etme oyunları yaptılar. İşte Türkiye’de baktığımızda gerçekten dünyanın global ekonomik krizini sosyal ekonomik krizleri yaşadığı bir dönemde hasta Türkiye’yi ayağa kaldıran yürümeye başlayan ve hedefine doğru koşan bölgesinde lider olan dünyada da gerçekten tarihindeki özde olabilecek konumuna hızlı ilerleyen bir Türkiye’yi içerideki taşeronlarıyla birlikte bizi Çanakkale’de, Milli Mücadele’de diz çöktüremeyenler, bizi kendi emperyalist güçlerine alet edemeyenler Çanakkale’de yapamadıklarını 30 Mart’ta iç taşeronlarıyla yapma gayretleri içerisine girdiler.

İşte bu nedenle yerel seçimler genel seçim havasına bürünmüş ve Sayın Başbakanımız, AK Parti, halka inandı Hakka güvendi bu noktada da milletiyle birlikte 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet adı altında Türkiye’yi farklı mecralara Türkiye’yi eski Türkiye’ye çekme yolunda yapılan adımlara, yapılan operasyonlara millet öyle bir operasyon çekti ki sandıkta onlara operasyonun ne demek olduğunu sizin operasyonunuz değil milletin operasyonunun geçerli olduğunu Allah’a hamdolsun milletimiz yüzde 45 oy oranıyla gösterdi” ifadelerini kullandı.

“Trabzon tarihine, inancına, kültürüne sahip bir hamurla yoğrulmuştur” diyen Saral, “Bizde milletin idaresiyle, milletin rotasıyla, milletin bize vermiş olduğu ev ödeviyle hareket ettiğimiz için milletin düşüncesine, teveccühüne mazhar olmuş bir iktidarız. Eğer siz milletle içli dışlı olursanız, milleti baş tacı ederseniz birilerinin dediği gibi 'göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı adam, dağdaki çobanla benim oyum bir olur mu' diyen bir zihniyet siz alın bunu terazinin bir kefesine koyun birde gecesini gündüzünü milletiyle birlikte olmaktan şeref, onur duyan ve gerçekten bu milletin makus tarihini makus kaderini değiştirebilecek nitelikte bütün güçlere beyaz kefenini koltuğunun altına almış hiçbir güçten, Haktan ve halktan başka hiçbir güçten korkmayan bir lider ve onun dava arkadaşları milletle beraber oluyor.

Millette herhalde gidip de bu adresten başkasına gidecek değil. Onun için muhalefete diyoruz bırakın bir takım güçleri siz milletin gücüyle güçlenin milletten güç alın milletin derdiyle dertlenin millete tepeden bakmayın sizin attığınız en üstte, milletin attığı en altta olmayacak. Trabzon’da yüzde 60 çok doğru bir karardır. Çok isabetli bir sonuçtur. Biz zaten Trabzon insanımızı canı gönülden seviyoruz. Onların ayağının tozu olmaya biz her zaman hazırız her zaman onlarla birlikteyiz. Çünkü Trabzon diğer şehirlerden değil. Trabzon geçmişi, medeniyeti, tarihi olan bir şehir. Trabzon’a hizmet etmek bizim için bir onurdur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler