Salih Akyüz: "Kaybedecek zamanımız yok Hizmet için hazırız"

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz çalışmalarını sürdürüyor.

Salih Akyüz: "Kaybedecek zamanımız yok Hizmet için hazırız"

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, “Şehrimiz için çok şey söyledik, çok şey konuştuk, vatandaşlarımızla dertleştik ve kucaklaştık. 31 Mart günü Sevdamız Şehrimiz için halkımızdan yetki bekliyoruz. Daha güzel bir şehirde umutla, gülen yüzlerle yaşamak için güçlü ekibimizle, projelerimizle, fikirlerimizle ve enerjimizle hizmet için hazırız” dedi. 

OTOPARK, KONFORLU ESTETİK DURAKLAR, ÜST GEÇİT

Belli saatlerde dolmuş kuyruklarının uzaması, vatandaşımızın uzun bir zaman dikilerek beklemesine neden olmaktadır. Ne oturacağı, ne de yağmurdan korunacağı bir yer olmayan dolmuş bekleme noktaları özellikle yağmurlu havalarda vatandaşlarımıza çile olmaktadır. İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla bu sorunu, şehrimize yakışır estetik örtülü duraklarla çözeceğiz. Yürüyüş mesafelerinde kapalı, katlı otoparkların hızla şehrimize kazandırılması için çalışacağız. Kalabalık şehir merkezlerinde yürümek de bir ulaşım aracıdır. Trabzon’da ulusal medyaya da konu olan çok kullanışsız ve estetikten yoksun üst geçitler yapıldı. Sahildeki yollarımıza şehrimize yakışır, estetik üst geçitler yapacağız. Engelsiz şehir sloganımızın gereği olarak ana yaya arterlerindeki üstgeçitlerimize engelli asansörleri koyacağız. 

Salih Akyüz:

TEREYAĞI, SÜT, YOĞURT, FINDIK MARKALAŞTIRMA 

Tüketime dayalı ekonomik sistemin sonuçlarını bugün net bir şekilde yaşıyoruz. Tanzim satışı olarak uygulamaya konulan hizmet, sürdürülebilir değildir. Yapmamız gereken tarım ve hayvancılığın teşvik edilerek ve desteklenerek üretimin arttırılmasıdır. Biz projelerimizle buna öncülük yapacağız. Organik Tarım ve Halk Süt projelerimiz bunun en önemli ayaklarıdır. Bugün İstanbul’da bile Trabzon Tereyağını bilmeyen yoktur. Yoğurdun anavatanı Türkiye’dir, bütün dünya bilmektedir ve kullanmaktadır. Bütün mesele değerlerimizin farkında olmaktır. Ama bir bakıyorsunuz ki Tonya Süt Kooperatifi kapanma noktasına geliyor. Olması gereken bu tür kooperatiflerin iyi bir organizasyonla yaygınlaştırılması ve ürünlerin markalaştırılmasıdır. Fındık, bu bölgenin en değerli tarım ürünlerinden birisi. İtalyan tekelini kırarak neden dünyanın en tanınan çikolatalarından birini yapmayalım? Fındığın hak ettiği değere ulaşması için tanıtım ve pazarlamasının doğru yapılması gerekiyor. Fındığı işleyerek marka haline getirebiliriz, bu yolla fındık yağı, çikolata, fındık ezmesi vb. yan ürünler elde ederek ürün çeşitliliği yaratacağız.  Fındık kabuğunu en verimli şekilde işleyeceğiz. Ayrıca dönüm başı üretimleri arttıracak yenileme destekleri de sağlayacağız.  Organik ürün tüketiminin yaygınlaştığı günümüzde, bu projelerimizin hayata geçmesi bölge turizmine de katkı sağlayacaktır. Bu projemizle en az 10 bin kişilik istihdam alanı yaratılacaktır.

Salih Akyüz:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler