"Rize'den yırtık ayakkabıyla buraya geldin!"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hazırlanan fezlekeye ve Başbakan'ın konuyla ilgili sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli eleştiri yaptı diye AKP iktidarı şanta

"Rize'den yırtık ayakkabıyla buraya geldin!"

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hazırlanan fezlekeye ve Başbakan'ın konuyla ilgili sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli eleştiri yaptı diye AKP iktidarı şantaj yapıyor. 'Senin dönemini inceleteceğiz' diyor. Aklın başına yeni mi geldi senin, kafana taş mı düştü? Şantaja asla izin vermeyeceğiz" dedi.
 
"ŞANTAJCI İKTİDAR"
 
Sağlıklı çalışan bir demokraside iktidar şantaj yapmaz. Sayın Bahçeli eleştiri yaptı diye AKP iktidarı şantaj yapıyor. 'Senin dönemini inceleteceğiz' diyor. Aklın başına yeni mi geldi senin, kafana taş mı düştü? Şantaja asla izin vermeyeceğiz. Ülkeyi yönetiyorsan, yolsuzluk varsa üzerine gidersin. Ama sen gidemezsin. Yolsuzluktan beslenen, yolsuzluğu araştıramaz. Sen daha mal varlığının hesabını vermedin. Hesap vermesi gereken adam hesap soracakmış. Önce sen bu millete otur kul hakkını nasıl yediğinin hesabını ver bakalım.
 
Şantajmış, tehditmiş bunlara papuç bırakamayız. Siz bir ülkede gazetecileri hapse atacaksınız, askerleri, yazarları, avukatları, üniversite öğrencilerini hapse atacaksınız; sonra da siyasi partilere demokrasi üzerinden giderek şantaj yapacaksınız.
 
"CUMHURİYET DÜŞMANLIĞI YAPIYOR"
 
Soru sormak isterim. Recep Tayyip Erdoğan hangi ülkenin başbakanı? Diyebilir mi acaba 'Türkiye Cumhuriyet'nin Başbakan'ıyım diye. Nasıl bir anlayıştır bu? T.C.'yi bakanlıktan siliyor. Bunu yapanlar şimdi birbirine düştü. Takkiye kültüründen gelen, yalancılığı kullanan birisi ülkenin milli değerlerini koruyamaz.
 
Cumhuriyet kolay mı kuruldu? Sen Rize'den yırtık ayakkabıyla buraya geldin, bu Cumhuriyet seni Başbakan yaptı. Bu cumhuriyet Kayseri’de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yaptı. Bu Cumhuriyet Tunceli’de bir memurun oğlu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı yaptı. Cumhuriyet bu. Şimdi kalkmış cumhuriyet düşmanlığı yapıyorsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset