Rize Belediye Başkanı'ndan şok itiraf!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'den belediye başkan adayı gösterilmeyişini ve AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile aralarında yaşanan tartışmayı değerlendirdi.Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediyenin yeni bir projesinin tanıtı

Rize Belediye Başkanı'ndan şok itiraf!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'den belediye başkan adayı gösterilmeyişini ve AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile aralarında yaşanan tartışmayı değerlendirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediyenin yeni bir projesinin tanıtım toplantısı sırasında, gazetecilerin soruları üzerine AK Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilmemesini değerlendirdi. Nusret Bayraktar ile aralarında yaşanan tartışmaya da değinen Bakırcı, "Fiili olarak benim belediye başkanlığım bitmiştir. Hukuki anlamda devam etmektedir. Yaptığım istişare görüşmelerinin ardından aday adaylığı için formumu verdim. Süreçte genel merkezimizin kanaati böyle bir sonuç geldi" dedi.

"KANUN DIŞI İŞLER YAPTIK"

"Nusret bey ile telefonda tartıştığım doğrudur" diyen Bakırcı "Ama odasını dağıttığım doğru değildir. Telefonda bir tartışmamız oldu. 'Böyle bir aday vardı da bana neden söylemediniz' tartışmamızın nedeni buydu. Bunun yanında Rize adayını Başbakanımızdan önce Nusret Bayraktar açıkladı. Tepkimiz biraz da ondan kaynaklandı. Nedeni ise Ben İstanbul Beyoğlu'nda Belediye Başkan Yardımcılığı'nı yaptım. Çok şey paylaştık. Doğru yada yanlış çok şey yaptık orada. O zaman ki süreç Beyoğlu ve partimiz için çok farklı bir süreçti. Nusret bey benim başkanım iken belediyem adına riskli işler yaptım. Kanun dışı işler yaptık. Kanuna karşı gelmek için bunları yapmadık. Kanuna aykırı anlamında konuşmuyorum. Yapmamamız gereken işleri de yaptık. Örneğin Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir arazideki mafyanın ele geçirdiği bir otoparkı boşaltmak belediye başkan yardımcısı olarak benim görevim değildi. Onları boşalttık. Tarihi eser olan bir binayı yola engel olduğu için kurul kararlarına rağmen yıksak benim görevim değildi. Böyle bir çok örnek var. Kendisi bunları bildiği halde bana karşı böyle bir şey yapmasına tepki gösterdim. Hadise budur" diye konuştu.

"BİLDİĞİM KADARI İLE ÖLMEDİ ÖLSEYDİ DUYARDIK"

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Bayraktar'ın Rize adayını Başbakan'dan önce açıklamasının kendisine sorulması üzerine, bu sorunun muhatabının Bayraktar olduğunu belirterek, "Bu soruyu Nusret beyin kendisine soracaksınız. Geldiği zaman; sağdır herhalde. Ölmedi bildiğim kadarı ile ölseydi duyardık. Sorarsınız ona, cevabını da verir. Ben Nusret beyin adına konuşamam. Rahatsızlandıktan sonra kendisi ile görüşmedim. Durumunu basından takip ettim. Ama beyin kanaması geçirdiğini de zannetmiyorum. Ben bilerek veya bilmeyerek hiç kimsenin gururunu itibarını zedeleyecek söz söylemem. Bilerek böyle bir davranış içerisinde bulunmadım bundan sonrada bulunmam" şeklinde konuştu.

"BAKAN YAZICI'YA KIRGINIM"

Başkan Halil Bakırcı, açıklamaları sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya olan kırgınlığını da dile getirerek "Sayın Hayati Yazıcı ise onun bulunduğu bir ortamda 'Rize'nin en önemli sorunu çaydır. Çayın'da en önemli sorunu kaçak çaydır. İnşallah bakanımız bunu düzeltir' dediğimde bir rahatsızlığı olduğunu o gün de hissetmiştim. Ondan dolayı ısrarla kendisine bu süreçte 'Farklı bir isim düşünüyorsanız ben formumu vermeyeyim' diye sordum. Ama bana bu söylenmedi. Aday adayı olmayı düşünen kişileri çağırıp, 'bizim düşündüğümüz şöyle bir aday var. Hiç kimse formunu vermesin' diyebilirdiler. Siyaseten bu daha şık olurdu. Biz araştırmalarımızı kendimiz yapacağız. Herkes oturduğu yerde otursun. 'İşine devam etsin. Teşkilatın kararına teslim olun' denebilirdi" ifadelerini kullandı.

"BEYOĞLU'NDA ADAMIN KAFASINA NAMLU İLE VURURSUN RİZE'DE VURAMAZSIN"

Rize'de AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Prof. Dr. Reşat Kasap'ın risk alan bir belediye başkan yardımcısı ile kendisinden daha başarılı olabileceğini ifade eden Bakırcı, "Partinin seçim kazanmak gibi bir sıkıntı yaşayacağı kanaatinde değilim. Çok anormal bir aday gösterilmediği sürece AK Parti Rize'de çok rahat bir şekilde ipi göğüsler. Benim Beyoğlu'nda yaptığım gibi risk alabilecek becerisi olan bir başkan yardımcısı bulursa adayımız benim iki katım kadar başarılı olur. Ama ben kendim böyle bir başkan yardımcısı bulamadım. Başkan yardımcılarımız birbirinden değerli ama Rize'nin şartları çok farklı. Beyoğlu'nda kavga edersin ama burada edemezsin. Orada adamın kafasına namlu ile vurursun, dükkanının önüne çöp arabasını çekersin ama burada bunları yapamazsın" dedi.

"BAŞBAKANIMIZIN KARARLARINI ELEŞTİRECEK BİRİSİ DEĞİLİM"

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında belediye başkanlığından öte ailelerinden ve babalarından gelen bir hukuk bulunduğuna dikkat çekerek "Ben sayın başbakanımız ile pazarlık edecek, onun kararlarını yorumlayacak ve eleştirecek birisi değilim. Sayın Başbakanımız ile ailelerimizin ve babalarımızın olan hukuku belediye başkanlığının çok önündedir. Bana 'git şurada dik duracaksın' derse dururum. 'Temizlik hizmetinde bulun' derse bulunurum. 'Abdesthaneyi bekle' derse orayı bekleriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset