'Reis' Bahçeli için döndü

 Bahçeli, en büyük rakibi olan Koray Aydın’la yıllardır yıldızı barışmayan Şefkat Çetin’i Başdanışman olarak yanına aldı. MHP’nin 9’ncu katına karargah kuran Çetin kongre süreciyle yakından ilgileniyor.  Eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Şefkat Çetin, Dev

'Reis' Bahçeli için döndü

 

Bahçeli, en büyük rakibi olan Koray Aydın’la yıllardır yıldızı barışmayan Şefkat Çetin’i Başdanışman olarak yanına aldı. MHP’nin 9’ncu katına karargah kuran Çetin kongre süreciyle yakından ilgileniyor. 
 
Eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Şefkat Çetin, Devlet Bahçeli’yi MHP liderliğine taşıyan süreçte yanıbaşındaydı. Bahçeli, koalisyon ortağı otluğunda parti teşkilatını Çetin’e emanet etti. MHP’nin iki numarası olan Çetin ile Koray Aydın arasındaki rekabet o yıllara dayanıyor. Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için saldırıya uğrayan MHP’li Sadi Somuncuoğlu’na dönük sözleriyle de uzun süre tartışılmıştı. Çetin, Bahçeli’nin Ahmet Necdet Sezer’i desteklemesine karşın adaylığını koyan Somuncuoğlu’nu töreleri çiğnemekle suçlamıştı. Çetin, Somuncuoğlu’na MHP milletvekillerinin yaptığı saldırıyı değerlendirirken, “Töreyi çiğneyen kişinin MHP üniformasını taşıma hakkı yoktur. Üniformasını soyunacaktır” demişti. 
 
Çetin, Somuncuoğlu’na saldıran milletvekili Cemal Enginyurt’a ceza verip vermeyeceklerine ilişkin soruya da, ”Niçin ceza verilecek. Cemal Bey ülkücü tavrını koymuştur” sözleriyle karşılık vermişti. Şefkat Çetin, MHP’nin baraj altı olduğu 2002 seçiminden sonra kenara çekilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset