PKK sınır dışına çıkmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, PKK'nın sınırdışına çekilme konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti. "Türkiye'yi terk ko

PKK sınır dışına çıkmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, PKK'nın sınırdışına çekilme konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti. "Türkiye'yi terk konusunda verilmiş sözler yerine gelmiş değildir" diyen Erdoğan, atılması gereken adımların atıldığını ifade etti.

GEREĞİNİ YAPARIZ

-Bir eylül sendromu var. Herkes sonbaharın sıcak geçeceğinden bahsediyor.

Silivri'de de öyle diyorlardı. Ne yaptılar Silivri'de? Ayın 5'i için farklı mesajlar veriyorlardı. Ne oldu? Bunlar kendileri çalıp kendileri oynarlar. Onlar ne derlerse desinler biz tedbirleri aldık, alırız. Huzursuzluk çıkaranlar bedelini hukuk içinde ağır öderler. Hukuk içinde kalmak şartıyla her türlü eyleme şapka çıkartırım. Hukuk içinde kalmayana da gereğini hukuk içinde yaparız.

PKK SÖZÜNÜ TUTMADI

-Çözüm süreci nasıl gidiyor?

Türkiye'yi terk konusunda verilmiş sözler yerine gelmiş değildir. Çok çok basit anlamda oda çocuk, yaşlı, kadın gibi yüzde 20 gibi bir durum. Bunun dışında çıkma diye bir şey söz konusu değil. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Tabii çözüm sürecinde akil insanların bize verdiği raporlardan hareketle atılması gereken adımları atıyoruz.

ÖZEL'İN ÇABALARINA YAKINDAN ŞAHİDİM

Ergenekon'dan mahkum olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına ne diyorsunuz?

Başbuğ öyle bir açıklama yapmamalıydı. Daha önce de söyledim, benim genelkurmay başkanım olarak beraber çalıştığımız ismi, terör örgütü yöneticisi olarak kabul etmem mümkün değil. En kötü ihtimalle tutuksuz yargılanması mümkün iken... Diğerleri için de söylemiştim. Bu herhalde en yüksek tonda bir sestir. Riski olan da bir sesti. Genelkurmay Başkanımız (Necdet Özel) ne yapacak? Zaten bu tür açıklamaları yapma hakkına da sahip değil. Buna rağmen nasıl bir rahatsızlık içinde olduğuna, çabalarına en yakından ben şahidim. Hukukun dışına mı çıkacaktı? Herhalde bunu yapacak hali yoktu. Keşke Başbuğ, o tür bir açıklamayı duygusallık içinde yapmasaydı. Çünkü daha süreç bitmedi. Bu tür açıklamalar yargıyı olumsuz istikamette tahrik de edebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler