"PKK neyse IŞİD de odur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme yönelik açıklamalarda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınır

"PKK neyse IŞİD de odur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme yönelik açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereekn adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz.Bizim için IŞİD neyse PKK da odur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti;  "Süleymanşah, vatan topraklarımızdır. Orada şu anda 40 Mehmetçiğimiz var. Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur, orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz" 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın şu anda Suriye'de bu olaylar olurken işte Suruç'ta, öbür tarafta bakıyorsunuz Şırnak'ta molotoflarla bütün el bombalarıyla vesaire yakıyorlar, yıkıyorlar falan bütün devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkulerine saldırılar var. Bunlarla ne elde edecekler. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Ve çok daha enterasanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil. Kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bizim en ufak bir yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden Suriye'ye geçer ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez . Sayın Biden eğer Harvard'ta böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Öyle ufak tefek çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir" dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset