PKK ile çatışma başlayabilir!

Kandil'den gelen 1 Eylül tehditleri yerini "kader ayı" söylemine bıraktı. Cemil Bayık, bu ay hükümet adım atmazsa yeniden PKK'nın savaşa başlayacağını açıkladı.Kürtçe günlük gazetede köşe yazısı kaleme alan Cemil Bayık, Eylül ayının 8 aydan fazla süren ça

PKK ile çatışma başlayabilir!

Kandil'den gelen 1 Eylül tehditleri yerini "kader ayı" söylemine bıraktı. Cemil Bayık, bu ay hükümet adım atmazsa yeniden PKK'nın savaşa başlayacağını açıkladı.

Kürtçe günlük gazetede köşe yazısı kaleme alan Cemil Bayık, Eylül ayının 8 aydan fazla süren çatışmasızlığın kaderini belirleyecek bir süreç olduğuna dikkat çekti.

AK PARTİ SAVAŞ HAZIRLIĞINDA

Bayık şunları yazdı;

-"8 aydan fazladır çatışmasızlık sürmektedir. Bunun karşılığı olarak Kürtler ve demokrasi güçleri AKP'den adım atmasını beklemektedir. Ancak AKP hükümeti hiçbir adım atmadı, hatta savaş hazırlığı olan çalışmalarını hızlandırdı. Bu da çatışmasızlığı boşa çıkarma tehlikesi yaratmıştır. Şimdi 1 Eylül’le birlikte AKP hükümetinin atacağı adımlar beklenmektedir."

KADER BELİRLEYİCİ AY

Eylül ayı 8 aydan fazla süren çatışmasızlığın kaderini belirleyecektir. Geçen aylarda Kürt Özgürlük Hareketi üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. Artık Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir engel kalmamıştır. Eğer Kürt sorununun çözümü için bir adım atılmıyorsa bunun tek nedeni vardır; o da AKP'nin çözüm zihniyeti ve iradesinin bulunmamasıdır.

Eğer AKP hükümeti kısa sürede çözüm iradesi ortaya koymazsa Kürt tarafının tek taraflı iradesi ve adımları karşılık bulmamış olacaktır. Bu da 8 aydır süren çatışmasızlık sürecinin sonu anlamına gelecektir. Böyle bir durum ortaya çıkarsa çekilmek için hareket halinde olan gerillalar da yerlerinde duracaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset