Perinçek, PKK’ya tepki gösterdi

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, teröre karşı birlik ve barış konulu programda PKK'nın yapmış olduğu davranışlara tepki göstererek "Kobani'deki insanları koruyabildi mi? Hani senin silahlı gücün vardı. Polise sıkarken senin silahlı gücün var

Perinçek, PKK’ya tepki gösterdi

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, teröre karşı birlik ve barış konulu programda PKK'nın yapmış olduğu davranışlara tepki göstererek "Kobani'deki insanları koruyabildi mi? Hani senin silahlı gücün vardı. Polise sıkarken senin silahlı gücün var. Taşın arkasına yatıp askere sıkarken silahlı gücün var. Niye Kobani'de yok senin silahlı gücün. Niye orada kaçıyorsun? Niye Türk askerine sığınıyorsun? Niye beni Türk askeri kurtarsın diyorsun? İşte en gerçekler bunlardır. PKK'nın bunları bir çılgınlık içinde dinamitlediğini görüyoruz." dedi. 

Doğu Perinçek, Belediye İş Konferans Salonu'nda ‘Teröre Karşı Birlik ve Barış' konulu son günlerde yaşanmakta olan terör eylemlerini ve sınırda yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Buradan kuvvetli bir barış talebi çıkacak açıklamasında bulunan Perinçek, "Ve o barış talebi Türkiye'nin birleşmesi için halk talebi olacak. Tayyip Erdoğan eş başkandı. ABD'nin yönetimindeydi ama Türkiye'nin esnafı, çiftçisi, ordusu, 77 milyonluk vatandaşı var. Ben Türkiye'yi bölüyorum yok PKK ile açılım yaptım. İşte o açılım da yerle bir oldu. Kaldı mı şimdi açılım? Hani açılım yapmışlardı? Hani PKK ile AKP ittifak kurmuştu? Darma duman oldu o ittifak." diye konuştu. 

"İKTİDAR FORMÜLÜ TÜRKİYE'Yİ BÖLEN İKTİDAR OLUR"

Doğu Perinçek, daha önceki iktidar formülünü açıklayarak "2002'den bu yana iktidar formülü şuydu: Borç para bulan iktidar olur. Yani ABD kime borç veriyorsa hükümet o olur. ABD diyordu ki, Ben Tayyip Erdoğan'a borç veririm. İkinci iktidar formülü ise ülkeyi bölen iktidar olur. Açılım yapan, PKK'yı yasallaştıran, ona alan açan, Ortadoğu projesi görevi yapan iktidar olur. İktidar formülleri arkasında dönen buydu. Sandık mandık bunların hepsi hikaye. Formül, Türkiye'yi bölen iktidar olur."hatırlatmasında bulundu. 

Perinçek, yeni iktidar formülünü şöyle açıkladı: "İşte bu iktidar formülünün bittiği yere geldik. Önümüzdeki dönem iktidar formülü şudur: Türkiye'de borçlanma ekonomisi değil, üretim ekonomisi kuran karma yönetimi kuran iktidar olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler