Pakete Trabzon'dan sert tepki

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği demokratikleşme paketi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.Demokratikleşme paketi adı altında yapılan düzenlemelerin yankıları sürerken ana muhalefet partileri Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumh

Pakete Trabzon'dan sert tepki

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği demokratikleşme paketi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Demokratikleşme paketi adı altında yapılan düzenlemelerin yankıları sürerken ana muhalefet partileri Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk partisi (CHP)’nin Trabzon İl Başkan'larından da sert tepkiler geldi.  

 

 

 

HAYAL KIRIKLIĞI  

wmx5t4qo.jpg

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan demokratikleşme paketinin hayal kırıklığı yaşattığını belirterek, ''AKP gerçekten paketti. Ramazanda paket dağıtıyor ya. Paket gelenekleri bunların iyi. Aynı bu ramazan paketi gibi son kullanma tarihi geçmiş makarnalar çıktı bu paketten. Millet çok büyük beklenti içerisindeydi. Ama aynı dağıttıkları Ramazan paketleri gibi son kullanma tarihi geçmiş şeyler çıktı paketten. AKP ve BDP, BDP’nin gizli ajandasındaki uygulamaları küçük küçük Türkiye’ye enjekte etmeye çalışıyorlar. Zaten bizde farklı bir beklenti içerisinde değildik. Başbakan gerçek yüzünü gösteriyor. Zaman zaman Başbakanlıkla, Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı olmakla çalıştığı için beklenen paket o doğrultuda gelmiş bir pakettir. Halkı ilgilendiren, halkın ihtiyaçlarına cevap veren hiç bir şey ben göremedim. O anlamda bir hayal kırıklığı yaratmıştır’’ dedi.

 

minx5cpa.jpg

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokeratikleşme paketini açıklarken yalvarır gibi bir tavır kullandığını ifade ederek ''açıklanan demokratikleşme paketinde sayın Başbakan tam bir saat paketin kabulü için Türk milletine ve onu dinleyenlere yalvarır gibi bir tavır kullandı. Bu pakete çığırtkanlık çıkaracak olan muhalefet partilerinden bahsetti. Bu güne kadar muhalefet partileri paketle ilgili çığırtkanlık yapmadılar. Sadece paketle ilgili ne açıklanacağı hakkında bilgileri olmadığı için bu konuda biraz veryansın ettiler. Bu da onların en doğal hakkı değil mi?

BAŞBAKAN PAKETİ HERKESTEN SAKLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu olan partiler bu paketle alakalı Türkiye’yi alakadar eden, Türkiye’nin gündemi ve günceli olan bu paketi bilmeleri de onların en doğal hakkıydı. Hatta TBMM’de grubu olan partilerin dışında bazı büyük sivil toplum örgütlerinin de bu paketi bilmeleri gerekirdi. Bu paketle alakalı çalışmaları da beraber yapmaları gerekirdi. Ama nedense Başbakan bu paketi kendi milletvekillerinden sakladığı gibi bakanlarından da sakladı. Bu paketten en fazla üç veya dört kişinin haberi vardı. Bu başbakandı, bu Beşir Atalay’dı, bu Ali Babacan’dı ve bir tanesi de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dı. İnanıyorum ki diğer milletvekillerinin de bu paketten haberi yoktu. Ne oldu? Paket açıklandı.

ANDIMIZI KALDIRDIN DA NE OLDU?

Pakette bir kanunlarla değiştirilebilecek maddeler var, bir de idari kurumların kendi başına değiştirebileceği maddeler var. Bu idari kurumların kendi başına değiştirebileceği maddeler de ne var? En önemlilerinden bir tanesi andımızın kaldırılması. Andımızı kaldırdık da ne oldu? Türkiye’de problemler mi çözüldü? Türkiye’de terör mü bitti? Türkiye ekonomisi 10’a mı katladı? Türkiye’de iç ve dış politika mı düzeldi? Türkiye’de emeklinin maaşımı arttı? Ne vardı andımızda ‘’Ne mutlu Türküm diyene’’ vardı. Bu vatanı ezmek ve bölmek isteyenlere karşı, bekasına üniter yapısına karşı mücadele vereceğimiz andımız vardı. Yeminimiz vardı. Türküm diyor, doğruyum, çalışkanım. Bunların nesini değiştirdin sen. Türk değil misin, doğru değil misin, çalışkan değil misin sen? Ne vardı da bunu kaldırdın? Bunun gerçeğini Türk milletine açıklamak zorundasın. Böyle üç tane PKK’lıya, KCK’lıya, BDP’liye yalakalık yapacaksın diye bu kaldırmaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecekte. Artık bu ülkede ‘’Ne mutlu Türküm diyene’’ diyerek bu ülkede bütünlük halini alan, bu ülkeyi bir yumruk yapan, diri yapan, dik yapan inançların etrafında milletin birleşmesi gerekiyor.   

GERÇEK EMELLERİNİ AÇIKLAYAMADILAR

Bu ülkeyi 36 tane etnik gruba ayırarak parçalayan suçlular inşallah 30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde de tokadı yiyeceklerdir. Ama bu pakette gerçek emellerini açıklayamadılar. Sayın Başbakan İstiklal Marşı’ndan örnek veriyor. ‘’Korkma bu şafaklarda yüzen al sancak’’ bu sözü diyen Başbakanımız okul müdürlerine diyor ki Doğu Anadolu’da ve Güney Doğu Anadolu’da bayrağı ister asarsın, ister asmazsın. İstiklal Marşı’nı ister söyletirsin, ister söyletmezsin. Andımızı zaten kaldırmışlardı.

TÜRKİYE’DE DÖNEN OYUNLARI GÖRÜN

Ben buradan AKP’ye oy veren arkadaşlarıma sesleniyorum. Oy veren Türk milletine sesleniyorum. Ey AKP’liler aklınızı başınıza toplayın. Lütfen Türkiye’de dönen oyunları görün. Ama yine AKP’ye oy vermek istiyorsan günahı sizin boynunuza.

BU BİR KIVIRMADIR

Başbakan seçimle alakalı maddeler için ne dedi? Bu baraj meselesini ortaya attı. Bu kanunla değişecek bir madde. Evet, yüzde 10 barajını AKP hükümeti koymadı doğru. Ama bunun altına sığınmaya gerek yok. AKP hükümetinin koymadığı bir sürü kanunlar var. Onları değiştirdi de yüzde 10 barajını isterse değiştiremez mi? Bu Türkiye için tartışılır. Yüzde 10 barajı kalsın mı kalmasın mı? Bunu siyasi partiler mecliste tartışabilir. Sivil toplum örgütleri ile tartılır. Ne diyor, isterseniz yüzde 10 barajı kalsın. Bunu yüzde 5’de çekebiliriz diyor, tamamen de kaldırabiliriz diyor.  Böyle kıvırmalık laflar söylemeye gerek yok. Bu bir kıvırmadır. Çıkarsın delikanlı gibi dersin ki benim partimin, benim arkadaşlarımın, benim bakanlar kurulumun düşüncesi budur dersin. Ondan sonra senin fikrin de tartışılır.

BU PAKETTEN HİÇBİRŞEY ÇIKMADI

Bana göre bu paketten hiçbir şey çıkmadı. Bu paketten sadece şahsi fikrim olarak, bu paket daha sonra çıkacak paketlere karşı hazırlanmış yumuşatılmış bir pakettir. Asıl paketler Başbakanında dediği gibi paketler zinciri devam edecek. Asıl patlayan paketleri biz daha sonra göreceğiz. Ne diyelim. Hayırlı olsun diyelim'' dedi.

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler