Özel uçak meclis gündeminde!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bazı basın organlarında yer alan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunda kullanması için 436 milyon TL değerinde ultra lüks uçak alındığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, M

Özel uçak meclis gündeminde!
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bazı basın organlarında yer alan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunda kullanması için 436 milyon TL değerinde ultra lüks uçak alındığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirirken seyahat etmek için 436 milyon TL. bedelinde AİRBUS A330-243CJ model uçak aldığı iddiası doğru mudur?" diye sordu.
 
Tanrıkulu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu önergede şu sorular yer aldı; "1. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirirken seyahat etmek için 436 milyon TL. bedelinde AİRBUS A330-243CJ model uçak aldığı iddiası doğru mudur?

2. İddia doğruysa bu uçak için devlet bütçesinden harcama yapılmış mıdır?

3. Son 3 yılda Başbakanlık örtülü ödeneğinden yapılan toplam harcama miktarı nedir?

4. Ankara'da daha önce bir hangar yapıldığı, ancak AİRBUS A330-243C modeli için yeterli olmadığı gerekçesiyle hangarda genişletme çalışması yapıldığı iddiası doğru mudur?

5. İddia doğruysa bu hangar nerededir? Kaç metrekare alan üzerine inşa edilmiştir?

6. Bu hangar genişletme çalışması hangi usulle ihale edilmiştir? İhale bedeli ne kadardır? İhaleyi hangi şirket veya şirketler almıştır? Verilen en yüksek ve en düşük teklifler nelerdir?

7. Bu hangarın genişletme çalışmaları sırasında uçakların uçuş rotasının değişeceği iddiası doğru mudur?

8. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında, satın alındığı iddia edilen, uçağı kullanacağı iddiası doğru mudur? İddia doğruysa Cumhurbaşkanlığı görevi için alınan bu uçağın satın alma bedeli Başbakanlık örtülü ödeneğinden mi karşılanmıştır?

9. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında kullanmak üzere AİRBUS A330-243CJ model uçağı aldığı iddiası doğru ise, ATA uçağının akıbeti ne olacaktır? ATA Uçağının isminin değiştirileceği iddiası doğru mudur?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler