Oylar yeniden sayıldı: Önce AKP sonra CHP!

Yalova’da AK Parti’nin bir oyla seçimi kazandığının açıklanması ve CHP’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra 124 sandıkta başlayan yeniden oy sayma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını 5 oy fa

Oylar yeniden sayıldı: Önce AKP sonra CHP!

Yalova’da AK Parti’nin bir oyla seçimi kazandığının açıklanması ve CHP’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra 124 sandıkta başlayan yeniden oy sayma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını 5 oy farkla CHP'nin kazandığı bildirildi.

Yalova'da oyların sayımı tamamlandı. 124 sandıkta yapılan sayımda bu kez CHP'nin adayı Vefa Salman 5 oy farkla birinci çıktı. Vefa Salman'ın 5 oy farkıyla seçimi kazandığını doğrulayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin açıklama yapması bekleniyor. Ak Parti 'nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği de iddia edildi.

Yalova'da CHP ve AK Parti'nin sonuçlara yaptığı itirazlar üzerine dün saat 14.00'te toplanan İl Seçim Kurulu, saat 17.00'de itirazların kabul edildiği kararını açıklamıştı.

VEFA SALMAN KİMDİR?

Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, 1965 yılında Yalova’da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirerek iş hayatına atıldı. 20 yıldır Yalova’da ticari yaşamının içerisinde bulunan Salman, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.

Yalova'da, Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunan Salman'ın, kaleme aldığı şiirlerini iki ayrı kitapta topladı.

İngilizce Öğretmeni Dilek Salman ile evli olan Vefa Salman'ın, Özgün Salman adındaki oğulları, 14 Ağustos 2012’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Salman’ın önem verdiği projelerinden biri ‘Gelişmiş Kent Kimliği’ projesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset