Oylamaya katılmayan AK Partililer kim?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören tezkere kabul edildi.Kamuoyunda 'Suriye Tezkeresi' olarak da bilinen Başbakanlık Tezkeresi TBMM genel Kurulu'nda yapı

Oylamaya katılmayan AK Partililer kim?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören tezkere kabul edildi.

Kamuoyunda 'Suriye Tezkeresi' olarak da bilinen Başbakanlık Tezkeresi TBMM genel Kurulu'nda yapılan oylamada 320 kabul, 129 ret oyuyla kabul edildi. 
 
AK Parti TBMM'de 326, MHP ise 51 sandalye sayısına sahip olduğundan kamuoyunda 'Ak Parti'de fire mi var?' sorusunu akıllara getirdi.
 
Tezkereye 'ret' oyu veren AK Partili milletvekili yok ancak çeşitli nedenlerle TBMM Genel Kurulu'na gelmeyen çok sayıda milletvekili var. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam oy kullanmıyor.
 
Uluslararası toplantılara katılmak üzere yurt dışında 20 AK Partili, dün Akçakale'de meydana gelen olaydan dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le beraber, milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök ve Kasım Gülpınar tezkerede oy kullanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset