"Osmanlı tokadı değil monşer şamarı!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “10 Ağustos’ta Osmanlı tokadı değil, monşer şamarı geliyor. Monşer şamarı aslında demokrasinin şamarı olacaktır” dedi.Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının çığırı

"Osmanlı tokadı değil monşer şamarı!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “10 Ağustos’ta Osmanlı tokadı değil, monşer şamarı geliyor. Monşer şamarı aslında demokrasinin şamarı olacaktır” dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının çığırından çıktığını, katliamı sürdüren İsrail’i ve yaşanan olaylar karşısında hiçbir şey yapmadığını söylediği AK Parti hükümetini kınadı. Irak’ta IŞİD’in kendisine göre kazanımlar peşinde olduğunu ifade eden Loğoğlu, IŞİD’in özellikle kültürel eserlere karşı bir yıkım gerçekleştirdiğini belirtti. “AK Parti hükümeti IŞİD karşısında sesini çıkartamıyor” ifadelerini kullanan Loğoğlu, terör örgütünün elindeki rehinelerden bahsetti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Loğoğlu, “Davutoğlu’nun çoktan istifa etmesi gerekiyordu ya da o rehineleri kurtarması gerekiyordu” dedi.

Çin’de yaşanan depremde çok sayıda insanının hayatını kaybettiğini hatırlatan Loğoğlu, Uygur Türklerine karşı yapılan insan hakları ihlallerini kınadıklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birçok açıdan ilki teşkil ettiğini kaydeden Loğoğlu, seçim sürecinde seviye, güven ve vizyon sorunu olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın sürekli sert ifadeler kullandığının altını çizdi. Başbakan Erdoğan’ın Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Loğoğlu, “Başbakan Erdoğan’ın Sayın İhsanoğlu’na yönelttiği eleştirileri incir çekirdeğine de sığdırabilirsiniz, keçiboynuzu çekirdeğine de sığdırabilirsiniz” diye konuştu.

Yurtdışında kullanılan oyların Türkiye’ye getirilmesinde olumsuzluklar yaşanabileceğini ve bunun kendilerini huzursuz ettiğini belirten Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın paralel yapıya yönelik sözlerini de eleştirerek, “Öyle bir zihniyet ki bu, kızınıza, karınıza karışıyor, karınızın nasıl doğum yapacağına, karınızın ve kızınızın kahkahasına karışıyor, nasıl eğitilmesi gerektiğine karışıyor. Her şeye bu kadar müdahale eden zihniyet sonunda IŞİD’in yaptığı gibi senin neye inanacağına da karar verecek. Demokrasiye bu seçimlerde sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan övgü ile bahsettikten sonra, Başbakan Erdoğan’ın İhsanoğlu’na söylediği “monşer” ifadesinin ne anlama geldiğini bilmediğini belirterek, “10 Ağustos’ta Osmanlı tokadı değil, monşer şamarı geliyor. Monşer şamarı aslında demokrasinin şamarı olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler