Örs, Trabzon'daki yolu meclise taşıdı

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs mecliste konuştu

Örs, Trabzon'daki yolu meclise taşıdı

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs , Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere kara yolunu Meclise taşıdı.

Örs Meclis'te şöyle konuştu;

Değerli arkadaşlar, 2019 yılı mahallî seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon'da düzenlediği mitingde, miting meydanında "Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunu da bu sene tamamlıyoruz." demişti. Yine, Sayın Cumhurbaşkanı 2021 yılı AK PARTİ il kongresinde bir konuşma yapmış ve "Yomra-Özdil-Yağmurdere yolunu bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz." demişti ama her ne hikmetse Yomra-Özdil-Yağmurdere yolu bir türlü nihayete ermemiş ve tamamlanmamıştır. Her seçimde bitirileceği vadedilen bu yolda birkaç istinat duvarı ve birkaç yerde taş ocaklarından dolayı yol genişletilmesi dışında kayda değer bir çalışma yoktur arkadaşlar. Sayın Cumhurbaşkanının bizzat söz verdiği Yomra-Özdil-Oymalı grup yolu bu verilen sözlere rağmen yapılmamış, 2020 yılında 80 milyon TL bedelle ihale edilen bu yola 2021 yılında sadece 4 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Şimdi buradan soruyorum: Bu 4 milyon TL'yle bu yol nasıl bitirilecektir?

Değerli arkadaşlar, kara yolları ağındaki Yomra-Özdil-Yağmurdere yolu yaklaşık 10 bin kişinin üç yüz altmış beş gün kullandığı bir yoldur ve yaz aylarında Gümüşhane bağlantı yolu olarak da hizmet vermektedir. Bu yolda geçmiş dönemde taş ocağından düşen taşlar nedeniyle 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve sonrasında da aynı sebeple birçok yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmiştir. Yine, 2019 Haziran ayında yaşanan sel ve heyelan felaketi nedeniyle de bu yol güzergâhında hasarlar meydana gelmiş, yöre halkı mağduriyetler yaşamıştır. Konuyla ilgili olarak bu mayıs ayında vatandaşlarımız tepkilerini dile getirmiş, yolun yapılması için basın toplantısı düzenlemişler ve yolun akıbetini sormuşlardır. Yomra'dan Gümüşhane Yağmurdere'ye kadar mevcut yol, teşkilat başkanımız eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Koray Aydın tarafından kara yolları ağına dâhil edilen bir yoldur. Değerli arkadaşlar, aradan yirmi bir yıl geçmiş, Yomra'dan Özdil ve Oymalıtepe beldesine kadar dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Koray Aydın tarafından asfaltlanan yolda, geçen sürede bir arpa boyu yol alınmamıştır. Her seçim döneminde bitirileceği vadedilen, bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından defalarca söz verilen Yomra-Özdil-Yağmurdere yolu, öyle anlaşılıyor ki İYİ Parti iktidarını beklemektedir. 

İnşallah ilk seçimde iktidar olacağız ve âdeta yılan hikâyesine dönen bu yolu da biz yapacağız, İYİ Parti iktidarı yapacak. 

Burada, özellikle bölgelerimizde verilen sözlerle ilgili konuştuğumuz zaman AK PARTİ'li arkadaşlar alınganlık gösteriyorlar ama Trabzon'a vermiş olduğunuz sözler var. "Olmazsa olmazımızdır." dediğiniz güney çevre yolu sözünüz var, hâlâ daha tozlu raflarda duruyor. Trabzon'a vermiş olduğunuz sözlerden bir tanesi: "Çamburnu'na tersane yapacağız, orada 5 bin kişi çalıştıracağız." demiştiniz, o sözünüz de orada duruyor. Bu Meclisin kürsüsünde olduğumuz zaman, fırsat bulduğumuz zaman vatandaşlarımızdan bize gelen her derdi burada dillendireceğiz, sizi vatandaşla, size rey verip buraya getiren vatandaşla yüzleştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset