TFF’nin rezerv lig planlaması ortaya çıktı!

Trabzonspor’un ısrarla istediği rezerv lig konusunda TFF Süper Lig ekiplerine planlamayı sundu.

TFF’nin rezerv lig planlaması ortaya çıktı!

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de yer alan kulüplere rezerv lig konusundaki planlamalarını ulaştırdı. Trabzonspor’un ısrarla istediği Rezerv lig konusunda TFF 10 maddelik bir plan hazırlayarak kulüplere gönderdi. 

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in imzasıyla gönderilen belgeye göre, kulüpler TFF’nin B Takımlar Ligi adı altındaki rezerv ligine katılmak için 14 Haziran’a kadar koşulları kabul ettiklerine dair başvurularını ulaştırmak zorunda.

Öte yandan yapılan planlamaya göre B Takımlar Ligi’nde şampiyon olacak takım 3. Lig’e katılmaya da hak kazanacak.

Haber61’in ulaştığı TFF’den kulüplere gönderilen belgeye göre şartlar ve kurallar şu şekilde;

B Takımlar Ligi, katılım şartlarını yerine getireceğini taahhüt eden Süper Lig’de bulunan kulüplerden oluşacak.

B Takımlar Ligi’nde 01.01.1999 ve sonrasında doğmuş Türk amatör ve profesyonel futbolcular oynayabilecekler.

Kulüpte lisanslı olan 31.12.1998 ve daha önce doğmuş en fazla 8 Türk vatandaşı profesyonel futbolcu maç kadrosunda yer alabilecek.

Ayrıca yaş kriterlerine uyan kulüpte lisanslı yabancı profesyonel fyutbolcular da müsabaka isim listesinde yer alabilecek.

A Takım ve B takım arasında sezon içinde futbolcu geçişi bakımından futbolcu uygunlukları ve lig statüsünde belirlenen diğer koşullara uygun hareket edilmesi kaydıyla bir yasak veya sınırlama olmayacak.

Müsabakalar standartlara uygun doğal çim sahalarda oynanacak.

B Takımlar Ligi’nde yer alacak kulüplerin en az UEFA A lisansına sahip bir teknik sorumlusu olması gerekecek.

B Takımlar Ligi müsabakaları A takım maçından sonraki günlerde oynanacak.

Müsabakaların sona ermesinin ardından B Takımlar ligini şampiyon olarak tamamlayan kulübün kabul etmesi halinde B Takımı 2022-2023 sezonunda TFF 3. Lig’e alınacak. Kabul etmemesi halinde bu hak ligi 2. Bitiren kulübe, 2. Bitiren takımın da kabul etmemesi halinde son olarak bu hak ligi 3. Bitiren kulübe geçecek. 3. Takım da kabul etmemesi halinde B Takımlar Ligi’nden 3. Lig’e geçiş olmayacak.

Son olarak 3. Lig’e alınan B takımları ilerleyen sezonlarda A takımları ile aynı ligde olmamaları ve lig statülerinde belirlenecek sportif başarı koşulu ile en fazla 2. Lige kadar yükselebilecek.

Haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor