Örs: AKP 17 Aralık'ta ikiye ayrıldı

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs bugün haber61.net'e ziyarette bulundu. Örs yaptığı ziyarette gündeme dairde kısa bir açıklama yaptı. Örs açıklamasında:"Öncelikle bu şansı bana verdiğiniz için size teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere

Örs: AKP 17 Aralık'ta ikiye ayrıldı

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs bugün haber61.net'e ziyarette bulundu. Örs yaptığı ziyarette gündeme dairde kısa bir açıklama yaptı. Örs açıklamasında:

"Öncelikle bu şansı bana verdiğiniz için size teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere 30 Mart'taki yerel seçimlerden dolayı 1 Aralık 2013 tarihinde KTÜ'deki görevimden istifa ettim. Trabzon'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum. Seçim stratejimizi belirlerken. Trabzon'a baktığımızda mahalli seçimlere en erken hazırlanmaya başlayan parti MHP. Erken kalkan yol alır. Trabzon'da en erken açıklanan aday bendim. Diğer partilerin adayları açıklanmamıştı. Şimdi biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sadece büyükşehirde değil bütün ilçelerde iddialayız. Hemen hemen her yerde adayını ilk açıklayan parti MHP. Birçok beldeye ilçeye köye giden ilk siyasi parti MHP oldu. Gittiğimiz yerlerde çok ilgi gördük. Vatandaş diyor ki ilk siz geldiniz. Ben bundan şunu anlarım: İlk gitmek çok önemli. Ben ilk gittiğim ilçelere tekrar gitmeye başladım. Trabzon'da özellikle büyükşehirde büyük bir yarış var.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLYIN!

CHP BU SEÇİMLERDE İSTEKSİZ

Şimdi Trabzon'da genel bir kanı var. Gittiğim yerlerde de bunu anlıyorum. CHP  biraz isteksiz. Sanki bu seçimlerde isteksiz gibi bir hava var. Örs haber61.net'e yaptığı değerlendirmede Aday açıklanma süreci adayının Trabzon'a gelme süresi. Ben MHP adayı olarak oldukça istekliyim. Ben MHP'den lütfen adayı olmadım.Kendim isteyerek aday oldum.

AKP 17 ARALIK'TA İKİYE AYRILDI

17 Aralıktan önceki AKP ve 17 Aralıktan sonraki AKP. Bu AKP seçmeninde özellik AKP'nin milliyetçi muhafazakar seçmeninde kafa karışıklığı yarattı. İnsanlar bu olayları değerlendirirken çok tereddütteler. Vatandaşlar ile görüştüğümde izlenimim bu. Daha önceki seçimlerde AKP'^ye oy kullanan seçmende bir tedirginlik kararsızlık var. AKP'deki bu seçmenden geçişlerde MHP'ye yönelmiş durumda. Bunu için ben 30 Marttaki seçimlerde  AKP ile MHP arasında geçeceğini sanıyorum .Kıyasıya bir yarış var.

İnsanlar 2009'daki oylara bakarak vatandaşın oyunu çanta keklik sanmasın. 30 Martta sandık milletin önüne yeniden gelecektir. 30 Mart akşamı oylar yeniden sayılacaktır. Örs haber61.net'e yaptığı değerlendirmede Kim çalışırsa kim millete daha çok gider anlatır ve dinlerse o kazanacaktır. O yüzden biz gerek büyükşehirde gerek ilçeler oradaki arkadaşlarımızla teşkilatlarımız ile çalışıyoruz.

Bugün Trabzon'da Milliyetçi Hareket Partisinin iddialı olduğunu herkes söylüyor. Bugün MHP bütün ilçelerde yarışmacı ve ipi göğüslemeye yakın parti olarak duruyor.

Pazardaki amcam teyzem, köydeki vatandaş herkes ama herkes 17 Aralık'ta olanların farkında. Bu kavramda AKP'den oy geçişlerinin MHP'ye doğru olduğunu düşünüyoruz. Örs haber61.net'e yaptığı değerlendirmede Bazı ibreler bunu gösteriyor. Ben aday olduğumdan beri il binasına herkes geliyo yeni, yüzler geliyor. Yeni katılımlar oluyor. Bunlar AKP'de oy kaybının olduğunun göstergesidir.

ÜÇ YERDE SİYASET YAPMADIM, YAPTIRMAM

Ben eğitimci olduğum dönemden beri söylerim üç yerde siyaset yapılmamalıdır. Camide, kışlada ve okulda. Ben hiç bir zaman öğrencilerimi siyasi görüşlerine giyimlerine kuşamlarına göre değerlendirmemişimdir. Bana oy verin vermeyin hiç önemli değil ama önce seçmen olun. Örs haber61.net'e yaptığı değerlendirmede Sağolsunlar üniversitedeki gönüllü öğrencilerim "KTÜ oyunu Trabzon'da kullan" diye bir uygulama başlattılar. Bizim geleceğimiz gençler geleceklerine sahip çıkmalıdırlar ve sandıkta çıkacakalrdır. Bu noktada baktığımızda Trabzon bugün bir üniversite şehri. Trabzon'da 55 bin öğrenci var. Bunalrın yüzde 30-35'i Trabzon çocuğu. Ama geri kalanlar başka şehirlerden gelen gençler. Bunlar şehir dışından geliyorlar burada yaşıyorlar. Evlerinden uzaklar. Buradaki bu gençlerde belediyeden hizmet alıyorlar. Onlarında talepleri olacaktır. Onları da önemsemeliyiz.

Bu sene Trabzon'da KTÜ'ye 10bine yakın öğrenci başvurdu. Kısa bir ortalama alırsak 20bine yakın yeni bir yüz Trabzon'a geliyor. Trabzonlu yerel yöneticilere burada büyük iş düşüyor. Trabzon'da iyi bir misafirperverlik örneği göstermeliyiz. Buradan biz 20 bin gönüllü turizm elçisi oluşturabiliriz. Bu bizim elimizde. Düşünsenize adam geliyor Manisa'dan çocuğunun kaydını yapıyor. Burada güler yüzlü insanlarla ortamı tanıyor. memleketine geri dönünce burayı herkese tavsiye ediyor. Ve buraya emin olun ki bir o kadar daha ilgi çekici hale getirebilecek olanlar onlardır.

Benim görüşümde bu yerel seçimlerde öğrenciler sonucu belirleyecek yerel bir unsur olacaktır.

Darbe sonrası gelişen dönemde gençlerin siyasetten uzak kalması için ne kadar argüman varsa kullanıldı. Siyaset sanki kötü bir şeymiş gibi memleket meselesine sorunlarına duyarsızlaştırıldı. Anne babalar çok korktular çocuklarına bir şey olacak diye. Bizler gençlere güvenmeliyiz.ç Üniversite okuyan genç her şeyi yapabilir onlara sorumluluk verip güvenelim. Biz şöyle yapıyoruz. Ben oğlum için en iyiyi düşünürüm. Bu çocuklara yansıyor. Çocukta bu sefer bir sorun olursa annem-babam çözer diye düşünüyor.

Gezi olayları mesela. Bunlar 12 Eylül olayının yansımasıdır. Biz burada ilk adımı atarak gençleri siyasi kavramalral tanıştırdık. Farkındalık yarattık.

TRABZON'UN EN BÜYÜK SIKINTISI İŞSİZLİK

Trabzon'daki en büyük sıkıntılardan bir tanesi istihdam. İşsizlik çok yüksek. Hemen hemen her evde üniversite mezunu 2 genç varsa işsiz. uzun sokakda gençlerle konuşma yapsak hepsinin sorunu işsizlik. Trabzon'da çarpık kentleşmede var. Eski bakan sayın Erdoğan Bayraktar'da doğru olarak demişti Çukurçayır'ı elimde olsa yıkardım. Doğru alt yapı ve yolu olmayan bir yer. Çok kötü bir durum. Birde Zağnos Vadisinde yapılan kentsel dönüşümden sonra TOKi'nin yaptığı kırmızı apartmanlar gerçekten çok kötü. Ben onları nitelikli gecekondu olarak adlandırıyorum. Bir de en büyük olumsuzluk hava kirliliği. Halbuki o kadar yeşilimiz var. Denize yakınız ama koridorlarımız kapalı. Bu yüzden hava kirliliği artıyor. Doğal gaz sorunu varki uzun zamandır gündemde. Yakılan kömürlerin kalitesi tartışılacak cinsten. Trabzon'da belli saatlerde zaten nefes almakta güçlük çekiliyor. Bunların dışında koca şehirde su sorunu var. Bir yerde 5 günlük su kesintisi ancak savaşta olur. Ne demektir yaptık su borusunu ama patladı. Sen eğer işini bilen kalifiye eleman yerine eğitimsiz elemanı çalıştırsan olacağı budur. Trabzon'da birde elektrik sorunu baş gösteriyor. Sen gittin özelleştirdin hala sıkıntı devam ediyor. Birde 1 hafta gibi uzun bir süre sürüyor bu.

Trabzon turizm şehri. Ama şöyle bir eksiğimiz var. Trabzon'da ara eleman yetiştirebilecek eksikliğimiz var. Turistik alanlarımız mekanlarımız çok güzel miraslarımız var. Yaylarımız, müzelerimiz, göllerimiz. Trabzon'a son zamanda zaten aşırı bir turist yoğunluğu var. mesela gelen Arap turiste dilinde hizmet verecek adamımız yok. Bu herkesin sorunu. Hep birlikte toplanıp bunun için uğraşmamız lazım. Bir zamanlar Rusya'dan gelen her kadına Nataşa gözüyle bakılması yanlış idi ise, şimdi de Trabzon'a gelen her Arap turistin petrol şeyhi gibi algılanması yanlış olacaktır.

Trabzonspor konusunda Trabzon'da tüm başkan adayları olarak ortak bir duruş sergilememiz lazım. Hiç bir siyasi rant için Trabzonspor'u kullanmayacağım. Yok ben milletvekili adayıyım, yok ben belediye başkan adayıyım.  Gideyim Trabzonspor idmanına iki resim çektirip gazetelere reklam yapayım. Bu anlayış yanlıştır. Biz hepimiz, tüm siyasetçiler Trabzonspor'a hizmet edeceğiz. Doğrudu budur. Trabzonspor Trabzon kentinin en büyük şemsiyesidir. Unutulmamalıdır ki başka Trabzonspor yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset