Onlar tankların yürümesini istiyor

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor;'ONLARIN ÖZLEDİĞİ TANKLARIN SİNCAN'DA YÜRÜMESİ'- Yeni dönemde 28 Şubat'ın son izleri de siliniyor. Bu kez TSK'nın timsali olan tanklar Süleyman Şah'ı kor

Onlar tankların yürümesini istiyor

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor;

'ONLARIN ÖZLEDİĞİ TANKLARIN SİNCAN'DA YÜRÜMESİ'

- Yeni dönemde 28 Şubat'ın son izleri de siliniyor. Bu kez TSK'nın timsali olan tanklar Süleyman Şah'ı korumak üzere yürüdü. MHP liderinin yaptığı açıklamaları gördünüz. Bu operasyonda kutsal emanetlerimiz korundu. Neredeyse darbe çağrılarılarına kalkışanlar oldu. Onların özlediği tankların Sincan'da yürümesi.

-  Hiçbir zaman TSK'nın tankları herhangi bir vilayetimizin sokaklarında dolaşmayacak. Komutanlarımızla sabaha kadar karargahta birlikte olmam, birlikte takip etmemizden rahatsız oldular. 

- 28 Şubat'ta Sincan'doa yürüyen tankların modernizasyonu İsrail'de yaptırılıyordu. Şimdi Türk uçakları da tankları da gemileri de yüzde yüz Türk yapımı olacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ'NDE ÖNEMLİ EŞİK AŞILDI

- Çözüm sürecinde önemli bir eşik aşıldı. 28 Şubat'ta bir başka askeri darbe yaşanmıştı bu kez çözüm süreci hedefine ulaşma yolunda çok ciddi bir aşamaya geldi. Bu açıklamanın gereği olan uygulamaları hep birlikte takip edeceğiz. Bu aşamaya kolay gelinmedi. 

- 12 yılda terör maliyetleri sebebiyle yılda 0.25 puan fazla kalkınsaydık 1 trilyon dolarlık tasarruf yapmış olacaktık. Bununla 100 Atatürk barajı yapmış olacaktık. Ama bu arkaik ideolojiler ülkemizin geleceğini karartmak yolunda bize 35 yıl kaybettirdi.

'2005'TEKİ KONUŞMA MİLATTI'

- Başbakanın 2005'teki konuşmasında 'Hata yapılmışsa gereği yapılır' mesajı bir milattı. 

- 2003'te herkesin çocuğuna istediği adı vermesi hakkını verdik. 12 Eylül'de kızım için gittiğimde adının Arapça olduğu gerkçesiyle yazmak istememişlerdi. Böyle zor dönemlerden geçti Türkiye.

- Tam çözüm süreci rota kazanmışken Gezi provokasyonuyla Türkiye'nin sokaklarını birbirine kattılar. 2013 Eylül'ünde kapsamlı demokratikleşme paketi açıklandı. Yeni ümit yeşermişti 17-25 Aralık kumpasıyla sürecin önüne geçmeye çalıştılar. Bugünlerde hepimiz çözüm sürecinin getirdiği yeni atmosferi sahiplenmek zorunyadız.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİ SÜRECE ENGEL DEĞİL'

- Bu arada biz çözüm sürecini yasalaştırdık. Kurullar oluşturulması kararlaştırıldı. En geç 15 günde bir kurulu toplayarak durumu değerlendirdik. İç güvenlik reformu 6-7 Ekim'in atmosferine karşı alınmış bir tedbirdir. Çözüm Süreci'ni engellemediği gibi önünü açan bir yasa tasarısıdır.

- Yeni bir dönem başlıyor. Birincisi ortak aidiyet bağının güçlenmesi. Bu en önemli teminattır. Bunun da iki ayağı tarihdaşlık ve vatandaşlıktır. ikinci ayak demokratik siyaset. Demokrasinin olduğu yerde şiddet kültürü gelişmez.  Üçüncü önemli husus ortak gelecek bilincidir.

'KAMU DÜZENİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

- Artık silahlara dayalı mücadele yürütmek isteyenlerin bu mücadelelerini haklı kılacak zemin olmaz. Göreceğiz artık Türkye'nin herhengi bir yerinde silah yöntemi uygulanmamalı. Özellikle HDP'ye sesleniyorum kimin ne derdi varsa tartışacağı platform TBMM'dir. Başvuracağı makam silah değil millettir. Savaş değil barıştır. Demokratik yolla getirilecek her hususu tartışmaya hazırız. Silahlara veda çağrısı sonrası oyalama başlarsa şimdiden sesleniyorum kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset