Öcalan serbest bırakılacak

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkçü insanların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldığını söyledi.  Karan, ülkemiz hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Ergenekon Terör örgütü davasında 5 yıl önce verilen kararların dün açıklandı

Öcalan serbest bırakılacak
Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkçü insanların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldığını söyledi. 
 
Karan, ülkemiz hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Ergenekon Terör örgütü davasında 5 yıl önce verilen kararların dün açıklandığını belirterek "Ergenekon’un silahlı terör örgütü olarak tanımlanmasına sebep sayılan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasını azmettiren Osman Yıldırım beraat ediyor, PKK’nın ikinci adamı Şemdin Sakık’ın gizli tanıklıklarıyla bu ülkenin demokrat, yurtsever ve Atatürkçü insanları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırılıyorlar” dedi.
Alınan kararların sürpriz olmadığını dile getiren Karan, şunları söyledi: “Bu kararlar bizim için sürpriz değil.
 
BOP kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen eşbaşkanlık görevini yapabilmesi için ülkemizdeki Atatürkçüler'in susturulması gerekiyordu. Bu amaçla toplumda korku ve yılgınlık oluşturma, kitlelerin kafalarını karıştırmak için siyasi düşünce olarak birbirlerini sokakta görse selam vermeyecek kişiler ve kurumlar bir araya getirilerek Ergenekon terör örgütü oluşturuldu. Halkımızın şunu bilmesini isteriz. Bu proje 'Ergenekon ve Balyoz davaları olmasaydı, Kürt açılımı olmazdı' diyen bir ABD projesidir. Bu proje Ortadoğu'daki devletlerin ve sınırların ABD istediği doğrultusunda değiştirilme projesidir. Bu proje büyük Kürdistan’ı kurma projesidir. Bu proje Abdullah Öcalan’ı serbest bırakma projesidir."
 
Ortadoğu’da mazlum uluslar ABD ve İsrail’in çıkarları doğrultusunda ezilip kadınlara tecavüz edilirken birilerinin koltuğunu koruma peşinde olduğunu anlatan Karan, şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde genel af gündeme gelecektir. Yapılacak genel afla Abdullah Öcalan serbest bırakılacaktır. Ergenekon davasının özeti budur. Yapılmak istenen budur. Bizler seyirci kaldık. Önümüzdeki dönemde sahnelenecek diğer bölümler için hesap sorma vaktidir. Demokratik kurallar içinde öyle bir hesap soralım ki, hiç kimse ama hiç kimse emperyalistlerle işbirliğine cesaret bile edemesin.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset