Obama'ya sesleniyorum: Nerdesiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkeleri ziyaretinin son durağı Meksika'nın başkenti Meksiko'da, mevkidaşı Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında

Obama'ya sesleniyorum: Nerdesiniz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkeleri ziyaretinin son durağı Meksika'nın başkenti Meksiko'da, mevkidaşı Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce 2 kez başbakan olarak buraya gelmiştim, bu üçüncü ziyaretim. 2 ülke ilişkilerini en geniş manada ele alma fırsatı bulduk. Burada 3 anlaşma yaptık. Ortak deklarasyonu imzaladık. 12 yıl önce aramızdaki ticaret hacmi çok komikti, 1,2 milyon dolardan, 100 kat arttırdık. 2018 yılını gelin her iki ülke olarak kültür turizm yılı olarak ilan edelim, vatandaşlarımızın rahat geliş gidişlerini sağlayalım. Karşılıklı vizeleri kaldıralım teklifi yaptık. Bir an önce THY'nin de buraya gelmesi için yetkili arkadaşlarımız çalışmaları yürütecek. 24 -25 Nisan'da Çanakkale'ye davet ettim, kendileri katılamasa da en düzeyde katılım sağlayacaklarını söylediler.

SAYIN OBAMA'YA SESLENİYORUM, NERDESİN BAŞKAN DİYORUM

Amerika’ya yakın olduğum için buradan belirtmem gerekiyor. 3 Müslümanın öldürülmesi noktasında özellikle Başkan Obama, Kerry ve Biden'ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır. Bunlar terörist değil, bunlar Suriyeli Müslüman. Sayın Obama'ya sesleniyorum, neredesin başkan diyorum, Biden'a sesleniyorum neredesiniz diyorum. Siz bu tip olayda sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalacaktır. Dünya 5'ten büyüktür. Ölenlere rahmet diliyorum, öldüreni de lanetliyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler