O hem babamız Hem de başkanımız

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı tüm partiler Trabzon’un tüm ilçelerinden adaylarını çıkararak seçmen yarışına başladı.Bu yarışta en çok konuşulan isimler ile sıra dışı bir röportaj gerçekleştirmeye karar verdik ve kamuoyu önünde olan başkan adaylarını

O hem babamız Hem de başkanımız

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı tüm partiler Trabzon’un tüm ilçelerinden adaylarını çıkararak seçmen yarışına başladı.

Bu yarışta en çok konuşulan isimler ile sıra dışı bir röportaj gerçekleştirmeye karar verdik ve kamuoyu önünde olan başkan adaylarının evlerine giderek eşlerine ve çocuklarına başkan adaylarını sorduk. İlk evine konuk olduğumuz isim ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan oldu. Yenimahalle'deki bir apartmanın ikinci katında oturan Nazım Özcan’ın eşi Fatma Özcan’ın sözüyle röportaja giriş yapmak istedim Fatma Hanım başarılı siyasetçi Nazım Beyi şu sözler ile özetliyor. “ O bizim hem babamız; hem de Başkanımız.” Buyurun o söyleyişimize.

img_0062.jpg

Şükrü Üçüncü; ilk sorumuzu deneyimli siyasetçinin eşine Fatma Özcan’a soruyoruz. Fatma Hanım nasıl tanıştınız Nazım beyle siyasetçi eşi olmak zor mu?  

Fatma Özcan; Siyasetçi olmak birazcık zor ama ben alıştım 26 yıl oldu biraz zor oldu. O bizim hem babamız hem de başkanımız. İlk zamanlar biraz zor olsa da buna sonralardan alıştık. Kendiside bizi pek ihmal etmiyor. Evliliğimiz ilk yıllarında eşim siyasetle tanıştı. Evliliğimiz ile siyasi kariyeri hemen hemen yaşıt diye biliriz. Eşim Anavatan Partisi'nde siyaset yapıyordu sonrasında sıra ile gelişti.

Siyasetçinin eşi dul parası puldur.  

Üçüncü; Sayın Başkan eşinizin dediklerine katılıyor musunuz?

Nazım Özcan; Tabi biraz kendilerini  ihmal ettiğim dönemler olmuştur. Biliyorsunuz siyasetcinin eşi duldur parası puldur. Hem eşimizi hem de işimizi mağdur ettiğimiz olmuştur. Bizim gayretimizin altında yatan anlam daha güzel bir ülkeyi geleceğimiz için yapmak. Eşiminde bana yardım etmesi ile tüm ülkenin geleceğini daha iyi bir yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Eşimin de bu hizmetlerden dolayı pişman olmadığına inanıyorum.

Üçüncü; Sokakta Başkan Özcan evde baba Özcan ikisi arasında ne fark var?

Fatma Özcan; Nazım bey çok doğal bir insan sokakta nasılsa evde de öyle bir yaşantısı var. Sonuç itibariyle kişiliği belli olan ve sevilen bir insan; bir bakıyorsunuz ki sabah kahvaltısını hazırlamış evde bizleri kaldırıyor. Sonuçta bizlerde onun hem ailesi hemde hizmet ettiği halkıyız. Bu nedenle biz biraz şanslıyız. Çünkü hizmet aşığı bir babamız ve başkanımız var.

Üçüncü; Şuanda bir binanın ikinci katında oturuyorsunuz. Belediye başkanı da olduğunuzda yine bu binada oturarak mütevazi hayatını sürdürmeye devam edecek misiniz?

img_0045.jpg

Nazım Özcan; Trabzon’da hiç kimse sarayda oturmuyor. Herkes bizim kadar doğaldır. Bizler yüz yıllardır ticaretle uğraşan bir aileyiz. Bizim birkaç tane yüzümüz yok. Dışarıda nasılsak evde de öyleyiz tek bir Nazım Özcan var birilerinin babası birilerinin arkadaşı birilerinin eşi birilerinin oğlu. Ben bu kentin sokaklarının her yerinde varım. Benim çocukluğum sokaklarda geçti. Ayakkabı boyacılığı yaptım simit sattım sokaklarda sakız sattım ihtiyaçtan değil babamız bizlere bir şeyler öğretmek için. Özellikle yaz aylarında iki şey yapardık bir kuran kursuna giderdik iki babamızın yanına gider ticaret öğrenirdik. Eğlence ve kendimize ayırdığımız yıllarda olmuştur.

Üçüncü; Üç çocuk babasısınız ikisi kız biri erkek. Özellikle kız babası nedeniyle kızlar ve bayanlarla ilgili bir projeniz var mı?

Nazım Özcan; Şimdi şöyle sadece Çocuk ve bayanlara yönelik değil benim iki kız çocuğum var ama başkan olunca Trabzon’da kim tüm kızların babası olacağım. Sadece kızlarımıza değil yaşlılarımızın çocuğu olacağım. Başkan olduğum gün ilk projelerimin arası onda bunlar var. İlk önce çocuklarımıza birey olmayı öğreteceğiz. Ben çocuklarımın hiçbir tanesinin hangi işe girerse girsin koruyucu baba olmadım. Kendi ayakları üzerinde durabilmelerini öğrensin istedim ve her türlü sosyal faaliyetlerin ve çalışmalarında biz onların önlerini açtık ve başarılı oldular.

Üçüncü; Fatma Hanım eşinizde çok özlem duyduğunuz bir nokta var mı?

Fatma Özcan;  Hiç olmadı hep arkasında durdum ve onu destekledim. Bazı zamanlar aradığım olmuştur. Çocuklarım hasta olduğunda keşke olsaydı demişimdir. Ama kesinlikle bizi hiç yalnız bırakmadı. Zaten mükemmel bir baba oldu.

Üçüncü; Sayın başkanım her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır. Acaba sizinde arkanızda ki güç Fatma hanım mı?

Erkeğin kalesi evidir!

Nazım Özcan; Kesinlikle eşim bana 26 yıl bir fiil destek oldu. Mutlaka eşim ve kardeşlerimde bana çok destek verdi. Evler erkeklerin kaleleridir. Eğer kendi kaleniz sağlam değilse başka kale fetih edemezsiniz. Ben buraya geldiğimde şarj oluyorum. Her başarılı bir erkeğin arkasında kesinlik başarılı bir kadın vardır.

Üçüncü; Son olarak siyaset dersek Ortahisar’ın neyi eksik sayın başkan?

ilk işimiz bina aramak olacak

Nazım Özcan : ilk eksik belediye binası. İlk projemiz belediye binası olacak. başkan seçildim sabah ilk işim binanın yerini arayacağım. Bu seçim çok enteresan bir seçim ilk kez Trabzon seçmeni iki yere oy verecek. İlk kez Trabzonluların oy kullanacağı bir sistem. Şuan da en merak edilen ise belediyelerin personelleri kim olacak. Trabzon’a yapılacak hizmetler bakıldığı zaman birkaç tane önceliği var. Bunların en başında alt yapı var. Mesela Trabzon’un içme suyu yüzde 60 kaçak veriyor. Bunun değişmesi gerekli. Bir de kanalizasyon sıkıntımız var. Belediye başkanımız ne kadar biz hallettik dese de bu böyle değil. Kanalizasyonun sorunu çok büyük. Bunu da çözeceğiz. Hem içme suyu hem de kanalizasyon olayını çözeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler