Necmettin Erbakan'ı döveceklerdi!

 REFAH Partisi'nin kapatılmasıyla birlikte milletvekilliği düşürülen Hasan Hüseyin Ceylan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ilginç açıklamalar yaptı. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a yakınlığıyla bilinen Ceylan, MGK kararlarını imzalatmak için Or

Necmettin Erbakan'ı döveceklerdi!

 

REFAH Partisi'nin kapatılmasıyla birlikte milletvekilliği düşürülen Hasan Hüseyin Ceylan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ilginç açıklamalar yaptı. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a yakınlığıyla bilinen Ceylan, MGK kararlarını imzalatmak için Orgeneral İlhan Kılıç'ın önce partiye, ardından Başbakanlık'a ve Erbakan'ın evine gittiğini ancak Erbakan'ın görüşmeyerek bu kararları imzalamadığını söyledi. Ceylan'ın komisyonda yaptığı açıklamalar şunlar:
 
PRODÜKTÖR DEMİREL: 28 Şubat A'dan Z'ye Süleyman Demirel'in senaryosudur; prodüktörü Demirel'dir. Alt rollerde de bazı generaller vardır. Çevik Bir, 5-6 ay önce 'Milletvekillerini cezaevine koymak gerekir' dedi. O dönemde, yalan manşetler atıldı. Hoca asker düşmanı gösterilmek istendi.
 
BİR ER OMUZ ATTI: Milli Güvenlik derslerinde çocuklarıma 'Baban idam edilecek' denildi. Kılıçdaroğlu'nun şu an danışmanı olan Şükrü Karaca da söylemişti. Erbakan'a tuzak kuruldu. Menderes'e ranzada askerin yumruk atması gibi Erbakan'ın başına da benzer bir olay getirilecekti. MGK binası açılışına davet ettiklerinde bir er kendisine omuz attı. Gölcük'te Donanma Komutanlığı'nda döveceklerdi. Erbakan'ın kung fu'cu korumaları hepsini çok iyi dövdü. Yoksa ikiseksen uzatacaklardı.
 
ACIYORUM: İronik olarak söylüyorum Tuncay Özkan ve Mustafa Baybal'a acıyorum. Onlar Fatih Çekirge'nin yaptıklarının onda birini yapmadı. Ertuğrul Özkök, Zafer Mutlu, Sedat Ergin, Fikret Bila ve Fatih Çekirge'nin yargılanması gerekir.
 
SARIKLI CÜPPELİ FOTOĞRAF: Bir gün Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın annesi vefat etmiş. Balgat'ta oturuyormuş. Annesi, Hamidiye Camii'nde cenaze namazı istemiş. Fikret Bila geldi rica etti. Erbakan, 'Hiç cenaze namazı kılınmadı ama hadi bu ilk olsun' dedi. Benim namazı kıldırmamı istedi. İlk ve tek sarıklı cüppeli fotoğrafım odur. Daha sonra o fotoğrafım üç gazetede kullanıldı.
 
KOZMİK LAFINI ÖĞRETTİLER: Diğer darbeler, 28 Şubat'tan daha hafifti. 28 Şubat'ta hoca aynen imzaladı diye manşet atıldı; iki gün sonra direndiği yazıldı. O gün Erbakan partiye geldi, 'Arkadaşları topla, kozmik toplantı yapacağız' dedi. 'Hayırdır siz pek kozmik sözünü kullanmazsınız' dedim. 'Yukarıda öğrettiler' dedi.
 
GENERAL GETİRDİ: 14 kişiyle 12 saat süren toplantı yaptık. Toplantı sürerken MKYK salonunda ekrandan gördük; kapıya bir paşa geldi. resmi kıyafeti makam aracıyla Hava Kuvvetleri Komutanı İlhan Kılıç; 'İçeri alın çay ısmarlayın' dedik. Toplantıya ara verilmesini bekledi; biz cemaatle namaz kıldık. Gazetelerin 'İmzaladı' dediği belgeyi imzalatmaya gelmiş. Akşam bir daha geldi. Pazar gün sabah resmi üniformasıyla bu kez Erbakan'ın evine geldi. Yan tarafta oturdu, yine çay kahve içti gitti. Pazartesi gün yine geldi. Erbakan imzalamadı. Ben şahidim.
 
ZENGİN OLAN VEKİLLER: Bazı miletvekilleri istifa etti; bizden de gidenler oldu. Hiçbir şeyleri yoktu. Birden zengin oldular. Bunların mal varlıkları araştırılsın.
 
MİRKELAM ÖRNEĞİ: Bazı arkadaşlar askerin kozmik merkezinde simülasyon asimilasyon toplantısına katılmış. Ekranda sunum yapılırken, koşan bir adam gösterilmiş, 'Yoktan var etme, vardan yok etme' amaçlı çalışmalarla ilgili. Kimsenin tanımadığı bu adamın yarın ünlü olacağı söylenmiş. Adam da Mirkelam, şarkısı da 'Her gece' Yani asker her gece geliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset