"Molotof kokteyli atan cevabını alır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “İster Kılıçdaroğlu olsun ister başkası. Bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa, kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı da alır.” dedi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekle

"Molotof kokteyli atan cevabını alır"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “İster Kılıçdaroğlu olsun ister başkası. Bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa, kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı da alır.” dedi. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, özgürlüklerin teminat altında olduğunu ileri sürdü. Davutoğlu, “Kim yürümek isterse, kanuni şartları yerine getirdikçe, kanunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüşünü yapar, özgürce görüşlerini ifade eder. İster Kılıçdaroğlu olsun ister başkası; bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa, kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı da alır. Güvenliklerin teminat altında olmadığı yerlerde nelerin olabileceğini Suriye’de, Irak’ta görüyoruz. Hiçbir şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Kimseye en ufak bir taviz vermeyeceğiz. Özgürlükler söz konusu olduğunda hiç kimsenin özgürlüklerini kısıtlamasına izin vermediğimiz gibi güvenliği tehdit eden hiç kimseye de taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu. 
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Davutoğlu, “6 – 7 Ekim olayları olduğunda döndü bize dedi ki Bahçeli, ‘nerede devlet, neden el koymuyorsunuz’ dedi. Devlet burada, ebediyete kadar da bu devlet payidar olacak. Şimdi biz soruyoruz, adın Devlet ama devlete sahip çıkan bu iç güvenlik yasasına neden hayır diyorsun? Neden karşı çıkıyorsun? Neden vandallarla, işbirlikçilerle beraber bunu tenkit ediyorsun? HDP’ye gelince, çözüm sürecine darbe vuran paralel çete diyor, doğru. Peki niye aynı safta buluşuyorsun şimdi? 90’lı yıllarda JİTEM’den şikayet ediyordun. Faili meçhullerden şikayet ediyordun. Şimdi şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri kendi görevini ifa ediyor. Jandarmayı da iç işleri bakanlığına sivil otoriteye bağlıyoruz. Peki niye buna karşı çıkıyorsun? Çünkü bunların meselesi millet değil, demokrasi değil. Biliyorlar ki sandıkla iş başına gelmeleri mümkün değil kaos çıkarmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmasının ardından eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve yeni İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile sahneye çıkan Davutoğlu, AK Partilileri selamladı. Programda Davutoğlu'na, teşkilatın diktiği fidanların sertifikası verildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset