Millet kendi oyu ile seçecek!

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ilk kez milletin kendi oyuyla cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçeceğini belirterek, "(Ya Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa) korkuları bu. (Ya bu millet devlet başkanı olarak onu seçerse, biz yarın ne

Millet kendi oyu ile seçecek!
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ilk kez milletin kendi oyuyla cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçeceğini belirterek, "(Ya Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa) korkuları bu. (Ya bu millet devlet başkanı olarak onu seçerse, biz yarın ne yaparız?) diye bir endişe içerisindeler. Her türlü tezgahı kurmaya çalışıyorlar" dedi.
 
Yerel seçimlerin 1 Haziran'da tekrarlanacağı Buharkent ilçesinde, partisinin düzenlediği mitinge katılan Soylu, vatandaşlardan adayları için destek istedi. 
 
Türkiye'de halkın ilk kez 10 Ağustos cumhurbaşkanını seçeceğine işaret eden Soylu, bazı kesimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasından endişe ettiğini söyledi. 
 
Soylu, "İlk kez bu millet, devletin tepesine kendi reyiyle cumhurbaşkanını, devlet başkanını seçecek. Bunların korkuları ne biliyor musunuz? (Ya Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa) Korkuları bu. (Ya bu millet devlet başkanı olarak onu seçerse, biz yarın ne yaparız?) diye bir endişe içerisindeler. Her türlü tezgahı kurmaya çalışıyorlar. Bu millet 30 Mart'ta onları nasıl sandığa gömmüşse, 10 Ağustos'ta da onları öyle sandığa gömecek" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın büyük hizmetlere imza attığını ifade eden Soylu, şöyle devam etti: 
 
"Yedi düvel karşı karşıya gelmiş, bir araya gelmiş ve Türkiye'nin bu güzel giden halini ters çevirmeye çalışıyorlar. Ve bu yiğit adam da bu mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyor. Hepimiz ölümlüyüz, hepimiz öleceğiz. Ama bugün nasıl Menderes'i hizmetleri ve dualarla yad ediyorsak, bu ülkenin başbakanının beklediği yarın kendisinin hem rahmetle hem şükranla hem de vefayla bu büyük millet tarafından anılmasıdır. Başka hiçbir şey değil. Liderler, büyük devlet adamları bugün için siyaset yapmazlar. Burada Buharkent'te söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan tarihe yazı yazıyor. Biz hepimiz bu büyük mücadelenin içerisinde onunla birlikteyiz." 
 
Mitingde 8 köşeli şapka hediye edilen Soylu, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler