MHP'li Vural: PKK anayasası geçmez

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP olarak PKK anayasasına Türk milletinin birliği ve bütünlüğünü bozacak anayasaya hayır deme kararlılığını sürdürüyoruz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ı referandum için muhalefetten de des

MHP'li Vural: PKK anayasası geçmez

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP olarak PKK anayasasına Türk milletinin birliği ve bütünlüğünü bozacak anayasaya hayır deme kararlılığını sürdürüyoruz" dedi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ı referandum için muhalefetten de destek gelebileceği yönündeki açıklamasına ilişkin, "330 için başka partilerdeki milletvekillerinden bir şey bekliyorsa, bilin ki Başbakan'ın kendi içinde problemi var.
 
Böyle bir anayasanın AKP grubundan da onay almayacağını düşünüyorum" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından BDP'li Ahmet Türk'ün ABD'ye gittiğini anımsatan Vural, "ABD sağ dizine Erdoğan'ı almış sol dizine PKK ve BDP'yi almıştır. Bu iki aktörle Büyük Ortadoğu Projesinin yapılması için neler yapılması gerektiğini koordine etmektedir. Tablo budur" diye konuştu.
 
Vural, Başbakan Erdoğan'ın kızının ABD'deki diploma töreni resmi gezi statüsünü sokmasını eleştirerek, "Bu Türk diplomasi geleneğine aykırıdır" diye konuştu.
"PKK silah bırakmıyor, kimseyi kandırmayın"
 
Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Vural, "Bugün gelinen noktada Türkiye adete bu bölgede gücü ve söyledikleri dikkate alınmayan bir ülke haline dönüştürülmüştür. AKP'nin Suriye ve Ortadoğu politikasının ne kadar sığ olduğu aksine büyük patronlar hizmet ettiği turnusol kağıdı gibi ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu. Vural, Suriye konusunda TBMM Genel Kurulu'nda genel görüşme yapılmasına ilişkin başvurularının gündeme alınması için bugün başvuruda bulunduklarını bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine değinen Vural, "Amerika'da Obama ile mutabakatımız var diyor geliyor ben Obama'yı anlamadım diyor. Anlamadığın politikaya cumburlop diye niye dalıyorsun?" dedi.
 
Çözüm sürecini eleştiren Vural, "PKK silah bırakmamaktadır. Kimseyi kandırmayın. PKK'lılar bugün büyük şehirlere girmişlerdir. KCK paralel devlet olarak etkinliklerini artırmaktadır. Dağa büyük katılımlar olmaktadır. Türkiye'de artık terörist ve teröristle mücadele yoktur alan tamamen PKK'ya bırakılmıştır. Bu süreç ile PKK'ya can suyu verilmiştir" diye konuştu. Bugün Türkiye'nin Osmanlının son dönemi gibi olduğunu savunan Vural, "Türkiye'nin menfaatlerine düşünen yoktur. Hükümet tamamen bir ihtiras ile Türkiye'nin menfaatlerini yok etmektedir" dedi.
 
"Fesat büyüktür"
Hükümetin gelen tepkiler üzerine Türk milleti ifadesinde geri adım attığını söyleyen Vural, "Türk milletinin bu konudaki hassasiyetini görenler tornistan yapmaya başladılar. Bu konuda yan çizmeler başladı. Bu millet adından, dilinden Cumhuriyetinden ve Türk bayrağından taviz vermeyecek kadar büyük bir millettir. Türkiyelik olmalıydı hani? Ne oldu? Bu fesat yeni bir kılığa bürünmek suretiyle bu milletin hazmedeceği başka tezgahlar peşindeler. Oyun büyüktür, fesat büyüktür siyasi Lawrence'lıklara girebilir. Onun için milli kimliğimizi korumak için karalığımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Milletin kimliğin değiştirmek için fırsatlar kollanmaktadır" şeklinde konuştu.
 
Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının anımsatılması üzerine Vural, "Her gün bir şey açıklıyor hava durumu gibi. Biz komisyonda yeni anayasa yapmaya kararlıyız. Senin Türk milleti, üniter devlet yapısıyla, Türklük ile ilgili problemin yoksa niye mazeret arayışı içindesin? PKK verilecek anayasal ve yasal güvenceler konusunda taktik arayışı içindeler. Başbakan kendine bir mazeret oluşturmak istiyor. PKK ile yaptığı anlaşma kapsamında bir çatışma ortamı oluşturmak istiyor. Biz uzlaşma komisyonundaki pozisyonumuzu koruyarak yeni anayasa çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi.
"PKK anayasası geçmez"
 
Başbakan Erdoğan'ın muhalefetten yeni anayasaya destek gelebileceğine ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine Vural, "Bizim sözümüz özümüz açıktır. 2010'da anayasa değişikliğine ve referandumuna 'hayır' dedik. Kendi içerisinde 'hayır' diyenlere hain demişlerdi. Şimdi başka partilerde civanmertler arıyor. 330 bulamaz ki zaten PKK anayasası geçmez. MHP olarak PKK anayasasına Türk milletinin birliği ve bütünlüğünü bozacak anayasaya hayır deme kararlılığını sürdürüyoruz. Başbakan kendi partisinin içinde korktuğu için söylüyor. 330 için başka partilerden bekliyorsa bilin ki Başbakan'ın kendi içinde problemi var. Böyle bir anayasanın AKP içinde de onay almayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset