MHP'den yeni yargı önerisi

 Öneride Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'na hukuk kökenli eski milletvekillerinin de girmesi istendi.Yeni anayasa yazım sürecinde sıra yargı bölümüne geldi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yeni anayasa yazımına ilişkin yargı bölümüyle ilgili önerilerini M

MHP'den yeni yargı önerisi

 Öneride Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'na hukuk kökenli eski milletvekillerinin de girmesi istendi.

Yeni anayasa yazım sürecinde sıra yargı bölümüne geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yeni anayasa yazımına ilişkin yargı bölümüyle ilgili önerilerini Meclis Başkanlığı'na sundu.

MHP'nin önerisinde, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'na hukuk kökenli eski milletvekillerinin de girmesi istendi.

Öneriye göre, gerekli nitelikleri taşılan eski milletvekilleri, adaylıklarını Meclis Anayasa Komisyonu'na bildirecek ve komisyon 6 ismi kurayla belirleyecek.

MHP'nin önerileri şöyle sıralanıyor:

    Hakimler, idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığı'na değil Hakimler Yüksek Kurulu'na bağlansın.
    Askeri savcıların disiplin ve özlük işlemleri kanunla düzenlensin. Savcılar, savcılık mesleğini korumak ve geliştirmek amacıyla teşkilatlanma haklarından yararlansın.
    Savcılar, adli görevlerinde Savcılar Yüksek Kurulu'na, idari görevlerinde Adalet Bakanlığı'na bağlı olsun.
    Yabancı avukatlık kuruluşları, mütekabiliyet esasına bağlı olarak, yabancı hukuk ve milletlerarası hukuk konularında danışmanlık hizmeti verebilsin.
    Askeri yargı, askeri mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafından yürütülsün. Bu mahkemeler, asker kişilerin askerlik hizmet ve görevleri ile ilgili olarak işledikleri askeri suçlara ait davalara bakmakla görevli olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler