MHP'den 'istifa' açıklaması...

 MHP genel başkan adayı Seyfi Şahin , 4 Kasım'da yapılacak olan MHP büyük kurultayı öncesi, Amasya İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli 'nin, göreve geldiği 15 yıldan bu yana partiyi fazla ilerletemediğini ve artık aday olmaması gere

MHP'den 'istifa' açıklaması...

 

MHP genel başkan adayı Seyfi Şahin , 4 Kasım'da yapılacak olan MHP büyük kurultayı öncesi, Amasya İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli 'nin, göreve geldiği 15 yıldan bu yana partiyi fazla ilerletemediğini ve artık aday olmaması gerektiğini söyledi. Şahin, "Genel başkan olduğumda ilk seçimde MHP yüzde 20'nin altında oy alırsa, söz veriyorum genel başkanlıktan istifa edeceğim" diye ifade etti.
 
Ülkü Ocakları'nın kurulduğu 1968 yılından itibaren partinin her kademesinde görev yaptığını belirten Şahin, şöyle devam etti:
 
"Allah'a şükürler olsun ki bugüne kadar adaylığımı ilan ettiğim her seçimde kazandım. Genel başkanlık seçiminde de kazanacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Genel başkan olduğumda da ilk seçimde MHP yüzde 20'nin altında oy alırsa, söz veriyorum genel başkanlıktan istifa edeceğim. Genel başkan olursam, tüzüğümüzdeki birçok maddeyi değiştireceğiz. Gençlik teşkilatlarımızı yeniden yapılandırıp, Ülkü Ocakları başkanlarını İslam inancı ve ahlakı çerçevesinde, abdestli, namazlı, kul hakkından sakınan, haram yemeyen kişiler olarak yetiştireceğiz. Benim hedefim, 4 yıl içerisinde üniversite gençliğinin en az yüzde 60'ının ülkücü olmasıdır. Bu kadar hızlı ve güvenli bir çalışma sonucunda iktidar olacağız. İktidar olunca yapacaklarımız ise Türkiye'de ilk sekiz yıl içerisinde çocuklarımıza çok iyi eğitim politikası uygulayacağız. Çocuklarımızı İslam inancı, milli inanç, Kur'an-ı Kerim eğitimi, İslam tarihi, fıkıh bilgileri gibi konularla bilgilendireceğiz."
 
Hükümetin, terör örgütü PKK politikasını da eleştiren Seyfi Şahin, "Terör örgütünü bir yıl içerisinde bitireceğiz. Türkiye'nin 600 bin askeri, 400 bin polisi olmakla beraber toplam 1 milyon silahlı güvenlik kuvveti var. Bunun yanı sıra ülkemizde tank, top, her türlü imkân varken 10 bin teröriste güç yetirilememesi inanılmaz bir şey. Bu konunun asıl suçluları icra organlarıdır, yani hükümetin başındakilerdir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset