MHP'den Irak'taki Türkmenlere yardım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “Ramazan’ın kutlu ve bereketli ikliminde otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını

MHP'den Irak'taki Türkmenlere yardım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “Ramazan’ın kutlu ve bereketli ikliminde otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını, Türkmenlere umut olunmasını temenni ediyorum” dedi.

Irak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası hakkında yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dost ve kardeş ülke Irak’ın ağır, kanlı ve sancılı bir iç kargaşa ortamından geçtiğini, çok tehlikeli sonuçlara neden olacak bunalım şartlarını yaşadığını belirtti. Irak’ta mezhep temelli bölünmenin ve etnik odaklı parçalanmanın kıyısına geldiğini ifade eden Bahçeli, Irak’ta ortak akıl, ortak payda, ortak irade ve ortak değerlerin kırılma noktasına kadar büküldüğünü kaydetti.

“MUSUL, KERKÜK VE TELAFER İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ VAHŞİLERİN HEDEFİNDEDİR”

Bahçeli, “Tarihi ve kültürel bağların yanısıra, komşuluk hukukuyla da ilişkilerimizi kurumsallaştırdığımız Irak’ın bugünkü acınası hali bölgesel dengeleri alt üst edecek niteliktedir” dedi.

Irak’ta birlikte yaşama duygusunun hasar aldığını, huzur ve güvenliğin vahim derecede zayıfladığının altını çizen Bahçeli, “IŞİD terör örgütü Irak topraklarını işgal etmekle kalmamış, pamuk ipliğine bağlı sosyal dokuyu ve hassas siyasal bütünlüğü de sarsmıştır. Özellikle Irak Türkmenleri can çekişmekte; açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuşmaktadır. Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere Türkmeneli silahların gölgesinde, insanlıktan çıkmış vahşilerin hedefindedir.

Soydaşlarımızın yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir. Şu an Türkmen illeri istilacılar tarafından acıya ve zulme mahkum edilmektedir. Mazlum soydaşlarımız göçe zorlanmakta, yerinden yurdundan edilmektedir. Türkmenlerin birebir muhatap kaldığı bu acıklı ve yürek burkucu manzaraya tahammül etmek, sineye çekmek, görmezden gelmek hiçbir vicdan sahibinin harcı olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKMENELİ’NE VE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Büyük Türk milletinin soydaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmayacağını ve kalamayacağına dikkat çeken Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisi Türkmenlerin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermeyecektir. Kaldı ki, aksi bir durum var oluş gayemizi inkar anlamına gelecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkmeneli’ne ve aziz Türkmen kardeşlerimize çok acil yardım eli uzatılmasını ısrarla dillendirdik, defalarca gündeme getirdik. Gelecek hafta karşılayacağımız mübarek Ramazan ayında milletimizin kardeşlik, dayanışma, acıları ve sorunları paylaşma azmiyle Türkmenleri yalnız ve çaresiz bırakmayacağına yürekten inanıyorum.

Bu maksatla partimiz Türkmeneli’ne ve Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlatmıştır. Yardımların koordinasyonu konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevlendirilmiştir. İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte Ülkü Ocakları da yapılacak her neviden yardımları toplamakla sorumludur. ‘Sen de doyur, sen de giydir’ teması altında Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek için aziz milletimizin ve tüm teşkilat mensuplarımızın lazım gelen fedakârlık ve katkıyı göstereceğine samimiyetle güveniyorum.”

“RAMAZANDA OTELLERDE, LÜKS RESTORANLARDA İFTAR PROGRAMI YERİNE TÜRKMENLERE EL UZATIN”

Bahçeli, Ramazan’ın kutlu ve bereketli ikliminde otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını, Türkmenlere umut olunmasını temenni ettiğini kaydetti. Büyük Türk milletinin yardımsever, hayırsever, cömert, şefkatli, zorda kalan kardeşlerine maddi ve manevi desteği esirgemeyecek kadar yüce gönüllü olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Her vatandaşımız, her ülküdaşımız bir Türkmen kardeşimizin elinden tutar, ekmeğini ve suyunu bölüşür, aynı zamanda kol kanat gererse Türkmeneli bir nebze de olsa ferahlayacak ve rahatlayacaktır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket darda ve düşkün durumda olan soydaşlarını unutmayacak, çaresiz ve sahipsiz bırakmayacaktır. Bu kapsamda tam bir vicdan seferberliğiyle, insani ve tarihi sorumlulukla Türkmeneli’ne destek verilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler