MHP’den Haşim Kılıç’a eleştirili destek

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Haşim Kılıç’ın yaptığı açıklamaları gecikmiş bir çıkış olarak değerlendirdi. Yeniçeri, “Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanıdır, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak kalacaktır ve kalmalıdır” dedi.Yeniçeri, Başbakan Er

MHP’den Haşim Kılıç’a eleştirili destek

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Haşim Kılıç’ın yaptığı açıklamaları gecikmiş bir çıkış olarak değerlendirdi. Yeniçeri, “Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanıdır, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak kalacaktır ve kalmalıdır” dedi.

Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın taziyesine Ermenilerin Türk bayraklarını yakarak cevap verdiklerini belirtti.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın 24 Nisan’da Ermeni olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin eleştirilerde bulunan Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın bu yönde yaptığı açıklamayı insani bir duruşun ortaya konulmasından ibaret görmenin hem eksik hem de yanlış olduğunu savundu.

ERMENİLER, ERDOĞAN’A TÜRK BAYRAĞI YAKARAK CEVAP VERDİ

Başbakan Erdoğan’ın taziyesinin Türkiye’nin tezlerinde ve mücadelesinde büyük bir zafiyet oluşturacağını söyleyen Özcan Yeniçeri, şöyle konuştu: “Erdoğan’ın yayınladığı taziye mesajından güç alan Ermeni diasporası ‘taziyeyi kabul ettirdik sıra soykırımı kabul ettirmeye geldi’ diyeceklerdir. Erdoğan’ın 1915 yılında meydana gelen olayları için yayınlanmış bu taziye mesajı hem haksız hem anlamsız hem de faydasızdır.”

Çanakkale, Sarıkamış, Yemen-Süveyş, Galiçya savaşlarının olduğu bir zamanda, içten ve orduyu arkadan vuranların tehcirinden başka bir yol olmadığını anlatan Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan ve Ermeniler 1915 şartlarında tehcirden başka bir yol biliyorlarsa bunu açıklamalılar.” Tehcirin zorunluluğuna dikkat çeken Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın taziyesine Ermenilerin Türk Bayraklarını yakarak cevap verdiklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmalar ve ortaya koyduğu tavırlarla adaylığını açıklamış gibi olduğunu söyleyen Yeniçeri, sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl bir Cumhurbaşkanı ve hatta başkan olacağını bile ilan etmiş durumdadır. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda seçim sistemini değiştirerek anayasa değişikliğine gidecek çoğunluğu elde etmeyi ve bu suretle de Cumhurbaşkanlığından Başkanlığa geçeceğini de ilan etmiştir. Hatta Erdoğan, daha önce MİT Müsteşarının yargılanması Başbakana bağlıyken yaptırdığı yasal değişiklikle MİT Müsteşarının yargılanmasını Cumhurbaşkanına bağlamıştır.

Bütün bu gelişmeler Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı aday olacağının kanıtlarıdır. Bir malumun ilanı henüz yapılmamıştır. Erdoğan yönünden Cumhurbaşkanlığının ilanı tamamen bir zamanlama sorunudur. Bütün bunları gören Abdullah Gül de yeni siyasi şartlarda kendisine yer kalmadığını anlamıştır. Buna karşın formaliteye indirgenmiş bir Başbakan, etkisiz ve yetkisiz AK Parti’nin eş genel başkanları olacaktır.”

KILIÇ’IN AÇIKLAMALARI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Yeniçeri, şunları söyledi:“Bu çok gecikmiş bir çıkış. Haşim Kılıç sağduyulu ve hukuk devletinin ilkelerine uygun bir açıklama yapmıştır. Satır aralarında Türkiye’de ciddi biçimde hukuk devletinin ve yargının partilileştirildiğini, kişiselleştirildiğini ifade ediyor ve yargının vicdanını işgal edildiğinden söz ediyor, bu ciddi bir tespittir.”

Yeniçeri, Haşim Kılıç’ın muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki soruya da şöyle karşılık verdi: “Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanıdır, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak kalacak ve kalmalıdır. Bu eleştiriler doğru sözlerdir ciddi eleştirilerdir. Yarından itibaren Haşim Kılıç ile ilgili linç girişimi başlatılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler