MHP'den Engin Alan'a red!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, hükümlü milletvekillerinin cezasını dönem sonuna erteleyecek düzenlemesine karşı çıktı.  Kendilerinin bir düzenleme açıklayacaklarını söyleyen Bahçeli, "MHP'li Engin Alan ile HDP'li Sabahat

MHP'den Engin Alan'a red!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, hükümlü milletvekillerinin cezasını dönem sonuna erteleyecek düzenlemesine karşı çıktı. 
 
Kendilerinin bir düzenleme açıklayacaklarını söyleyen Bahçeli, "MHP'li Engin Alan ile HDP'li Sabahat Tuncel'in durumları ayrı ayrı görüşülmeli" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in hükümlü milletvekillerinin cezasının dönem sonuna ertelenmesine ilişkin teklifine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Bahçeli, "Bu teklif özünde çelişkili olduğu kadar tehlikeli gelişmelere de prim verecektir" dedi.
Bahçeli, yargılandıkları davalarda aldıkları cezalar kesinleşen iki milletvekili, MHP'li Engin Alan ile HDP'li Sabahat Tuncel'in durumunun ayrı ayrı ele alınması gerektiğini savundu.
MHP bu amaçla, Alan'ın durumuyla ilgili yeni bir teklif hazırlayıp önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na sunacak.
 
ÇİÇEK'İN ÖNERİSİ
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Engin Alan ve Sabahat Tuncel'i ilgilendiren teklifi ,Ceza ve Güvenlik Tedbirleri Kanunu’na bir madde eklenmesini öngörüyor. Söz konusu değişiklik milletvekillerinin cezalarının infazının dönem sonuna bırakılmasını içeriyor. Meclis Başkanı Çiçek, Meclis'teki dört siyasi parti grubuna taslağı gönderdi.
Çiçek'in önerisinin ardından, Alan'ın mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise en kısa sürede bu öneriden sonuç alınmasını istedi. MHP'li Özcan Yeniçeri "Zararın neresinden dönersek kârdır" dedi.
 
CHP'den ise Meclis Başkanı Çiçek'e hem eleştiri hem destek geldi. CHP'li Haluk Koç "Niye bu saate kadar eli kolu bağlı oturdu? Benzerleri serbestken Alan'ın halen cezaevinde olmasının gerekçesini Çiçek'in açıklaması lâzım" derken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi "Her türlü teklife destek veririz" açıklaması yaptı.
AK Parti de Çiçek'in teklifinin Anayasa'ya aykırılık taşıdığını iddia etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek bu iddiayı kabul etmedi. Çiçek, hükmü kesinleşmiş iki milletvekilinden Alan'ın cezaevinde, Tuncel'in serbest olmasının adaletsiz olduğunu savundu, "Çarpıklığı ortadan kaldırmak için herkesten yardım istiyorum" dedi.
an kesinleşiyor. Ancak Alan hakkındaki karar henüz genel kurulda okunmadığı için vekilliği de düşmedi.
 
Alan dışında HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de kesinleşmiş bir cezası bulunuyor. Tuncel’in silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aldığı 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler