MHP'den CHP'ye çağrı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Oktay Öztürk, CHP'nin, anayasada uzlaşılan 60 maddenin Meclis'ten geçirilmesi önerisini, "CHP aklı sıra zannediyor ki; milletvekilleriyle ilgili kanunu bu şekilde çıkaracak. Halbuki istiyor

MHP'den CHP'ye çağrı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Oktay Öztürk, CHP'nin, anayasada uzlaşılan 60 maddenin Meclis'ten geçirilmesi önerisini, "CHP aklı sıra zannediyor ki; milletvekilleriyle ilgili kanunu bu şekilde çıkaracak. Halbuki istiyorlarsa kanunu getirsinler, tek maddelik anayasa değişikliğiyle onu da çıkarırız" diye değerlendirdi.

Öztürk, AK Parti ve CHP'nin, anayasada uzlaşılan 60 maddenin parlamentodan çıkarılabileceği önerisine ilişkin basının sorularını yanıtladı.

Bunu, "masadan kaçma" olarak nitelendiren Öztürk,  komisyonun çalışma usullerinin 15. maddesine göre, taraflardan birinin kalkması halinde masanın dağılacağını anımsattı.

Öztürk, Hükümet'in, bu masanın ömrünü bitirdiğini ancak toplumsal baskıdan korktuğu için masadan kalkan taraf olmak istemediğini ve bu nedenle masadan kalkmayı kolaylaştırabilecek bir takım adımlar attığını savundu.

MHP'li Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komisyonun son çalışmasında, çok basit bir konuda evet deselerdi bir madde kabul edilecekti. CHP, MHP. BDP anlaşmasına rağmen. Böyle daha bir çok madde var. 60'ı; 70, 80, 90 madde yapma ihtimali de var. Kendilerinin sebebiyet verdikleri 41 maddede tıkanıklık var. 30 küsur maddede de BDP'nin rezervleri var. Bizim rezervlerimiz de BDP'nin olmazsa olmaz diye dayattıkları. Biz bu masada bir şey gördük: Başlangıçta, Türk milletine, sivil iradenin kararı olan bir anayasa yapmak olarak oturduk. Ama gelinen noktada gördük ki, özellikle iktidar partisi ve BDP'nin görevi, masa başlarında bir takım taahhütlerde bulunmuşlar, bu taahütleri anayasal teminat altına almaya çalışmak. Topyekun milletin anayasası olmak yerine, belli bir grubun dayatmasıyla, zaman zaman terörü göstermek suretiyle istediklerini anayasal teminat altına almak. Orada bir grubun hakkını, hukukunu konuşuyoruz. Türk milleti diye bir şey yok."

KILIÇDAROĞLU’NU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR

Öztürk, uzlaşılan 60 maddenin Meclis'ten çıkarılmasına MHP'nin sıcak bakıp bakmadığını söyledi.

Bu maddelerin, bir baştan, bir ortadan, bir sondan alındığını, birbiriyle bağlantılı maddeler olmadığını vurgulayan Öztürk,  "Birşeye götürmez. Bir anayasa değişikliği formatını ortaya koymaz. CHP de aklı sıra zannediyor ki milletvekilleriyle ilgili kanunu bu şekilde çıkaracak. Halbuki istiyorlarsa kanunu getirsinler, tek maddelik anayasa değişikliğiyle onu da çıkarırız. Kemal Kılıçdaroğlu'nu yanlış bilgilendiriyorlar. Süheyl Batum doğru söylüyor. Orada bir insicam yok, birbirini takip eden maddeler yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset