MHP'den AKP'ye 'namus çağrısı'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara ilişkin konuştu.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öc

MHP'den AKP'ye 'namus çağrısı'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara ilişkin konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara ilişkin, ''Ey AKP, 10 yıldır devleti yönetiyorsunuz. Elinizde koalisyon döneminde İmralı ile görüşüldüğüne dair belge varsa bunu savcılara verin. Bu, en azından size oy verenlere namus ve şeref borcunuzdur'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunarak, konuşmasına başlamak istediğini belirtti.

''PKK ile masaya oturmadık, oturduğumuz ispat eden şerefsizdir dediniz. Toplantıların ses kayıtları ortaya çıktı'' ifadesini kullanan Vural, ''MİT olayıyla ilgili kanun çıkardınız ama korkunuz daha geçmedi. PKK-KCK ile suçüstünde yakalandınız. Battığınız çukurdaki çamurları MHP üzerine sıçratmaya çalışıyorsunuz. MHP, imanlı ve inançlı bir partidir. Bu çamur bize bulaşmaz. Sizde yürek olsa MHP'nin parlamentoda bile olmadığı bir döneme ilişkin partimize dil uzatan BDP'nin ipine sarılmazsınız'' diye konuştu.

HEDEFTE ÖMER ÇELİK VARDI
Vural, şöyle devam etti:

''Nasıl PKK ve KCK ile iş tutuyorsanız, parlamentoda da BDP ile iş tutuyorsunuz. 'Hedonist' olduğunu söyleyen Ömer Çelik'e, şeytanla bile görüşeceğini söyleyen Hüseyin Çelik'e ve ağlak suratlılara sesleniyorum; 'MHP'nin İmralı ile görüştüğünü' söylediniz. Şeref ve haysiyeti olanlar bu iddialarının arkasında durur. Şimdi hiçbirinin gıkı çıkmıyor. Ey AKP, 10 yıldır devleti yönetiyorsunuz. Elinizde koalisyon döneminde İmralı ile görüşüldüğüne dair belge varsa bunu savcılara verin. Bu, en azından size oy verenlere namus ve şeref borcunuzdur. Madem er meydanına çıkmaya cesaretiniz yok... Hodri meydan diyoruz. AKP hükümeti, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsan bu konuyla görevli savcıya izin ver. Yüreğin, ciğerin varsa yap bunu. Hodri meydan, var mısınız? Gelin yargının önünü açalım. Bundan daha samimi bir talep olabilir mi? Bizim hükümetimiz dönemi de dahil olmak üzere bunu yapalım. Milletten gerçekleri saklamayın.''

SORUŞTURMA AÇIN ÇAĞRISI
''Oslo bataklığındaki müzakerelere, ıslak imzalı protokollere batacaksınız'' diyen Vural, Hükümete, ''PKK ile görüşmelere yönelik soruşturmanın önünün açılması'' çağrısında bulundu.

MHP ERDOĞAN'DAN YANIT BEKLİYOR
Başbakan Erdoğan'ın, protokollere ilişkin sorulara yanıt vermesini beklediklerini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İliştirilmiş bir AKP'li diyor ki 'Oslo görüşmelerinin MHP tarafından siyasete alet edilmesi doğru değil' Sen kimsin yahu? Milletin birliği, bütünlüğü peşkeş çekilecek, biz susacağız öyle mi? Çıkıp açıkça, söylesene, 'ben AKP politikalarının borazanıyım' diye. Şuna bakın yahu. Kendine gel. Bizim siyasetimiz, bu milletin var ve güçlü olma siyasetidir. Bizim varlık nedenimiz budur. Devlet peşkeş çekilecek, biz susacağız öyle mi? Bu kirli ve pis tezgahı deşifre etmemizden neden korkuyorsun? MHP'ye dile uzatma. Kendinizi Ali kıran baş kesen mi sanıyorsunuz? PKK ile iş tutup, bunu millete 'çözüm' diye sunuyorsunuz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler