MHP'de Trabzon'da adaylar açıklandı

2014 Mart ayında yapılacak seçimler öncesi aday adaylığı yarışı tüm hızıyla sürerken partiler belirledikleri adaylarıda kamuoyunu duyuruyorlar.MHP'de Trabzon'da aday adaylığı başvuruları yapanlar arasından belli olanlar bugün MHP Trabzon il Başkanlığı'nda

MHP'de Trabzon'da adaylar açıklandı

2014 Mart ayında yapılacak seçimler öncesi aday adaylığı yarışı tüm hızıyla sürerken partiler belirledikleri adaylarıda kamuoyunu duyuruyorlar.

MHP'de Trabzon'da aday adaylığı başvuruları yapanlar arasından belli olanlar bugün MHP Trabzon il Başkanlığı'nda MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın katılımıyla açıklandı.

MECLİSE BAŞÖRTÜSÜ İLE GİRİLMESİ GEÇ KALINMIŞ BİR DURUM

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli bugüm meclis genel kurul toplantısına gelen başörtülü milletvekilleri ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Bu hoş karşılanabilecek bir durum ama geç kalınımşta bir durum. Bu öneriyi MHP daha öncede sunmuştu ancak kabul edilmemişti. Başörtüsü herkesin hür iradesidir.Takar takmaz kimseyi ilgilendirmez. AKP'de başörtülü vekillerin yanı sıra başı açık olan vekillerde vardı. Herkes gayet hoş karşıladı bu durumu. Şuan gündeme baktığımızdada bu durum seçim propagandası olarak görülüyor. Dediğim gibi geç kalınmış bir durum bu. Bu ülkede herkes hür ve özgür yaşama hakkına sahiptir. " açıklamasında bulundu.

MHP DİNİ HİÇ BİR ZAMAN SİYASET ARACI OLARAK KULLANMAMIŞTIR

Demeli ayrıca Ak Partı'ninson dönemde dini konualrı siyasete karıştırmasınada değindi.

Demeli, "Milliyetçi Hareket PArtisi hiçbir zaman dini siyasete alet etmemiştir.Bu kesinlikle hoş karşılanacak bir durum değildir. Ama Ak parti'ye baktığımızda din ile siyaseti birlikte yürütmektedir. Zamanında rahmetli Başbuğ Alparslan TÜrkeş'e başörtü konusu yöneltildiğindesoru soranlara 'Bari bırakında o temiz kalsın'diye çok güzel bir laf etmiştir."dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın, belediye başkan adaylarını açıklamak için konuşma yaptı. Konuşmasında özellikle Lojistik Merkezinin kaydırılmasınada sık sık değindi. Aydın konuşmasında şunları söyledi:

“Sevgili basın mensupları ve arkadaşlar bugün burada bulunma sebebimiz Arsin ve Çarşıbaşı Belediye başkan adaylarını açıklamak ve Türkiye Partisi İl Başkanı sayın Hakan Suiçmez’in partimize katılmasına münasip olarak bir basın toplantısı düzenliyoruz. Her zaman vurguluyorum 30 Mart 2014’te yapılacak olan seçimler Türkiye’nin siyasi gücünü belirleyecek bir seçim olacaktır. Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu zor ve çetin şartlardan çıkması içinde bir yol gösterici olacaktır bu seçimler. Özellikle son zamanlarda Türkiye iç meselelerinde tıkanmış durumdadır. Dışardan gelen emirler ve zorla dayatmalar yüzünden Türkiye iç meselelerinde adeta duvara toslamış durumdadır.Çünkü tarihimizde hiç olmadığı kadarıyla bir bölünme tehdit ile karşı karşıyayız. Kafalarında tamamı ile tasarladıkları    ancak sınır ve haritada yeri belli olmayan bu bölünmeyi biz Ankara’da yan yana oturduğumuz BDP sıralarından bu havayı alıyoruz ve kokluyoruz. Bu asla bir vesvese değildir. Türkiye’nin şuanda yönelmiş olduğu durum Türkiye’yi sinsi ve adice bir bölünmeye ayrışmaya itmektedir. Özellikle Türk Milletini bir etnik köken haline dönüştürerek.  Binlerce yıllık birleşme sürecini ortadan kaldırmaya yönelik çalışan bu kapsamda bu etnik ayrıştırma projesi özellikle çağımızda tek egomanya gücün tüm Dünya’da uyguladığı yeni bir stratejidir. Etnik ayrıştırmaya dayalı küçük devletciklerin oluşturulmaya dayalı yürütülen bu proje bugün sadece bizim coğrafyamızda değil tüm coğrafyada yayılarak devam etmektedir. Böylece dilimlenmiş küçültülmüş etki alanları azaltılmış böylece ırkcılık mikrobuna saklanarak işin sadece soy ve kabile anlayışına dayalı olarak küçük milletcikler yapısı tarih içerisinde oluşturulmuş büyük milletler yapısının küçültülerek oluşturmaya dalı bir çalışmadır. Ne yazıkki bu projeyi de bu iktidar uyguluyor.  Bunu bütün halkımızın bilmesi lazım. İktidar şaşkın bir vaziyetteiktidarı elinden kaptırmış adeta işin insiyatifini Öcalan’a teslim edilmiş ve onlarla birlikte yürütülen bu projede  adım adım safha safha her dönem yaşanmaktadır.İnsanlarımız her adım ve safhada alınan kararlarla büyük bir ayrışmaya doğru sürüklenmektedir. Bu  Türkiye’nin iç sorunu olarak birinci sıradadır. Buna bir dur diyebilmek ve karşı direniş sergileyebilmek için30 Mart seçimleri bir fırsattır.

Her zaman söylemişimdir. Trabzon’un en formda en zinde partisi Milliyetçi Hareket Partisi’dir.Bunu tekraren her defasında söylüyorum.Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Trabzon’da tarihi akış içerisindeki olayların farkındalığı ila hareket ediyoruz. Bunun demokratik bir nizam içerisinde Türk   Milletinin karşı duruş sergileyeceği günün 30 Mart günü olduğuna inanıyoruz. Bunun içinde adımlarımızı ona göre atıyoruz.  Buna paralel olarak yürüyen bu süreç içerisinde hem ilde hem ilçelerde en iddalı adaylarla halkımızın karşısına çıktık. Söyledim yine söyleyecem. Bizim olmazsa olmazımız Ortahisar ve Akçaabat. Niye ikisini söyledim.Nüfus olarak en kalabalık yerler buralar. Trabzon nüfusunun yüzde50’si buralar.Eğer buraları alırsak zaten büyükşehir içinde iddalı hale geliriz. Bunun yanında alacağımız diğer ilçelerle de daha iddalı hale geliriz. Şuanda baş başa mücadele eden bir Milliyetçi Hareket Partisi var. İktidar partisine bir ders vermeyi zaruret olarak görüyoruz. Çünkü iktidar partisi bir kez aldığı oyları sürekli alacağını düşünüp yanlış hareketlerde bulunuyor.

İKTİDAR PARTİSİ TRABZON'U VE TRABZONLUYU

En son özellikle lojistik merkezin yerinin değişmesi ile ilgili alınmış olan karar özellikle AKP’nin Trabzon’a şaşı bakış açısının son örneğidir. Lojistik merkezin Trabzon’dan kaydırılmasını asla kabul edemeyiz. Çünkü bu pişirilmiş bir süreçtir.Önümüzdeki hafta bununla ilgili olarak bir basın toplantısının da hazırlığı içindeyiz. Öyle bu işte pabucun pahalı olduğunu iktidar partisine göstereceğiz. Bunu her platformda savunacağız. Başbakanın Trabzon’dan geçerken buraya yaparsak fena olmaz şeklinde yanındakilere dedikleri için gayri ciddi olarak lojistik merkezin kaydırılması kabul edilemez.Çünkü lojistik merkezin yapılmasıyla ilgili olarak yapılmış çok ciddi çalışmalar var elimizde.  Elimizde bilimsel veriler var. Tarihi gerçeklikler var.Bütün bunların önümüzdeki hafta basın toplantısında bütün Trabzon’a anlatacaz.  Çok meraklıysalar bir tane lojistik merkezde Rize’ye kursunlar.

Bilimsel verilerle Trabzon için belirlenmiş olan bir yerin gasp edilmesi tarihi açıdan ve İpekyolu açışından Trabzon için felaket olur.  Lojistik merkez kayarsa nolur diye düşünmeyin.Demir Yolu aksalarıyla bir olarak düşünüldüğünde kör noktaya dönüşür Trabzon.Ve nüfus kaybıyla beraber Karadeniz’in küçük bir şehri haline gelir Trabzon.  O yüzden iktidar partisinin bütün Trabzon’daki vekillerini uyarıyorum. Cesur olsunlar çıksın Başbakan’ın karşısına. Buranın Rize’ye kaymasına izin vermesinler. Yanlış olduğunu anlatsınlar. Siz anlatın Başbakan’a. Eğer anlamazsa biz anlatacaz zaten.

Mahalli seçimler iktidar partisinin kulağının çekilmesi için çok önemli bir fırsattır. Bu diktatör yönetim anlayışının her zaman geçerli olmadığını ve bununuzun sürmeyeceğinin anlatılacağı bir gündür.Bu yüzden yörelerinde kendilerini kanıtlamış sevilen sayılan arkadaşlarımızla yola çıkıyoruz. Hepsi iddalı hepsinin arkasında halk desteği var. Haklılıkları var. Hizmet edebilme hakkına sahipler bu aşkı taşıyan arkdaşlarımızı bir bir sizlere takdim ediyorum.  Bugünde burada size iki adayımızı takdim edeceğim.Bir tanesi Çarşıbaşı adayımız Ahmet Çakır’dır. Kendisini zaten tanıyorsunuz. Geçen sene başa mücadele etmişti.  Ama başkanım bu sefer alacaktır inşallah. Diğeride Arsin adayımız Embiya Memişoğlu’dur.  Embiya kardeşimiz Arsin’de bilinen tanınan bir simadır.Onunda oradan galip çıkacağına yürekten inanıyorum. Yaptığımız bütün anketlerde bizleri şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı.İnşallah sandıklar açıldığında da Embiya bey bizi şaşırtacak sonuçlarla çıkacak. Böylelikle Trabzon’u çantada keklik görenlerin uykuları kaçacaktır. Zaten kaçtığına ben eminim. İnşallah bu arkadaşlarımızla bir takım olarak çalışıp pabucun pahalı olduğunu iktidar partisine göstereceğiz.

Bu arada Türkiye Partisi il başkanlığı döneminde Trabzon tarafından tanınan sevilen saygı duyulan bir isim olan Hasan Suiçmez’ede bugün rozetini takacağız.

ORTAHİSAR BAŞKAN ADAYIMIZ OSMAN ABANOZ

Adaylığı doğrudur. Yarın kendisi ile bir araya geleceğiz. Aramızda bir mutabakat oluştu. Bu konuda çok çalıştık. Savaştık. Zamanı iyi kullandık. Zaten sayın Osman Abanoz’unda bu konuda alt yapısı var. Gerekli çalışmaları yapmış birisidir. 30 Marta hepinizi Ortahisar Belediyesi önüne bekliyorum. Kesin kazanacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset