MHP seçim öncesi kongreye gidiyor!

Haber61/haber servisi - MHP, önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi kongreye gidecek. Kongrede Bahçeli'nin kazanmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.MHP’de önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi sürpriz bir karar alındı. MHP, öncede

MHP seçim öncesi kongreye gidiyor!

Haber61/haber servisi - MHP, önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi kongreye gidecek. Kongrede Bahçeli'nin kazanmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

MHP’de önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi sürpriz bir karar alındı. MHP, önceden kararlaştırılan 2015 sonbaharını beklemeden kongre yapmak için hazırlıklara başladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YOLUNDAN GİDECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında kongre yaparak güvenoyu alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçime partisinden güvenoyu alarak girmeyi planlıyor.

KARAR MYK’DAN ÇIKTI

2014 yılı kasım ayında yapılması gerekirken 2015 sonbaharına bırakılan kongre ile ilgili takvimin başlatılması kararı, MHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından çıktı. Yetiştirilmesi durumunda MHP Kongresi 2015’in haziran ayında yapılacak olan genel seçim öncesinde gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde il başkanları, belediye başkanları toplantıya çağrılacak. Ardından milletvekilleri kampa girecek. Daha sonra da Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda ekim ayında resmi takvimin başlatılması bekleniyor. Bahçeli’nin genel seçime partisinden güvenoyu alarak girmek istediği belirtiliyor.

MUHALİFLERİN ADAY ÇIKMASI ENGELLENECEK

Ayrıca, 2015 seçiminde çıkacak olumsuz bir sonuç karşısında aynı yılın sonbaharında yapılacak bir kongrenin, Bahçeli’ye karşı muhaliflerin aday çıkarabileceği bir platforma dönüşmesi engellenmiş olacak.

OLASI ADAYLAR

MHP kulislerinde Bahçeli’nin karşısına çıkacak aday bulunmadığı dile getiriliyor. Aday çıkması halinde ise muhtemel isimlerin başında geçmişte Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde adaylık için ismi uzun süre kulislerde dolaşan ancak partinin “çatı aday” projesi nedeniyle ismi gündemden düşen Meral Akşener’in tutumu ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler