“MHP’ nin gündeminde kongre var mı?

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 2015 seçimlerinde Türkiye'de tek başına iktidar çıkmayacağını savunarak, "AK Parti oy kaybedecektir. Kukla bir başbakan ile aslının yerini dolduramayacaktır" dedi.  MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanı

“MHP’ nin gündeminde kongre var mı?
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 2015 seçimlerinde Türkiye'de tek başına iktidar çıkmayacağını savunarak, "AK Parti oy kaybedecektir. Kukla bir başbakan ile aslının yerini dolduramayacaktır" dedi. 
 
MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, partisinin Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada konuşma yapan Aydın, mahalli idareler seçimlerde oy kaybına uğrayan AK Parti’nin oylarının MHP’de toplandığını iddia ederek, “İki seçimi geride bıraktık, mahalli idareler seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanlığı seçimi partilerin yarıştığı bir seçim değildi ama mahalli idareler seçimi partiler yarıştığı bir seçimdi. Mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 51 ilde il genel meclisi 30 büyük belediye de belediye meclis üyelikleri baz alındığında yüzde 17. 83’lük bir oy oranına kavuştu. AK Parti ise yüzde 43 oy aldı. Yaklaşık yüzde 6 bir oy kaybına uğradı. AK Parti’nin kaybettiği oy 2 milyon 300 bindir. Milliyetçi Hareket Partisinin artırdığı oy da yaklaşık 2 milyon 300 bin civarındadır. AK Parti’den kaçan oyların MHP’de toplandığı bir mahalli seçim yaşadık. Cumhuriyet Halk Partisi de bir önceki seçimdeki oylarını aynen muhafaza etti. Oy değişimleri iki parti arasında oldu. Bu seçimlerde alınan oylar çok iyi analiz yapılması gerekiyor. MHP’nin aldığı yüzde 17.83 oranındaki oy incelendiğinde bu oylar genel seçimlerde alınmış olsaydı Milliyetçi Hareket Partisi 95 veya 100 milletvekiline sahip olacaktı. Bu sonuç bize şunu gösteriyor, MHP mahalli idarelerde yakaladığı havayı muhafaza edip üzerine de koyabildiği taktirde Türkiye’de tek başına iktidarın AKP’de olmayacağı anlaşılıyor. MHP olarak yakaladığımız bu başarıyı daha da geliştirerek tek başına iktidar olabilecek. O da olmuyorsa Türkiye’de yeni bir koalisyon hükümetinin kapılarını açabilecek performansı göstermemiz lazım. Bu seçim sonuçlarının alınmasından sonra AKP dar bölge seçim sistemine geçebilmek için bir çalışma yaptı. Dar bölge seçim sisteminin Anayasaya aykırılığını dikkate alarak itiraz halinde geçmeyeceğini anlayarak bu sistemden vazgeçtiler. 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler Türkiye’de yeni bir dengenin oluşacağı bir seçim olacaktır” dedi.
15c9515a61deed8116ca613aa3f416f0.jpg
 
“MHP'NİN GÜNDEMİNDE KONGRE YOK”
Aydın, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrası MHP'nin de genel kurula gitmesi gerekir miydi?" sorusuna, "MHP'nin gündeminde kongre yok. Bence de kongreye gitmesine gerek yok. Çünkü önümüzde bir genel seçim var. Ülkenin kaderini belirleyecek. Buna yoğunlaşıp herkes elini taşın altına koyarak, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirerek o genel seçimde 'nasıl başarılı oluruz'a yoğunlaşmak çok daha büyük fayda getirecektir. Ben bu kurultayın CHP'ye de bir şey kattığına inanmıyorum" dedi.
 
“ERDOĞAN, HALKA KENDİ SEVDİRDİ”
Yeni hükümet ve 2015 seçimlerini de değerlendiren Koray Aydın, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıktığını ve orada oturacağını, AK Parti'nin ise bu algıyı Erdoğan ve Davutoğlu'nu birlikte gösteren afişlerle değiştirmeye çalıştığını savundu. Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanının şu andaki mevcut anayasa ve kanunlara göre yapabileceği işler sınırlı. Dolayısıyla AK Parti'nin oy kaybedeceği kesin ve kaybetmemesi mümkün değil. Ama bunun sınırının ne olacağı bizim çalışmamıza, bizim meseleleri halka iyi anlatıp onu yanımıza almamıza bağlı. Ben önümüzdeki seçimde Türkiye'de tek başına iktidar çıkacağına inanmıyorum. AK Parti oy kaybedecektir. Kukla bir başbakan ile aslının yerini dolduramayacaktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ı sevelim, sevmeyelim kendi özellikleriyle halka kendini sevdirmeyi başardı. Yerine gelen kukla başbakanın aynı işi yapabilmesi bu sürede mümkün değil. Bu oluşan boşlukta oy kaybı yaşanması kesindir. Zaten araştırmalar da böyle. AK Parti kesinlikle oy kaybedecektir. Tek başına iktidar olması da mümkün değildir. Yapılan araştırmalara göre AK Parti’nin çok ciddi bir oy kaybına uğrayacağını işaretlerini alıyoruz. Görülüyor ki Türkiye Cumhuriyeti bir kukla başbakan tarafından idare edilerek daha sonraki durum ve pozisyona göre cumhurbaşkanının kendi yeni pozisyonunu takip edebileceği bir süreç yaşayacağız. Türkiye böyle bir macera ile karşı karşıya. Yeni Türkiye diyorlar ya işte yeni Türkiye dedikleri bu. Bir belirsizlik, duruma göre pozisyon alarak tek parti diktatöryasına dayalı bir yeni düzenin adıdır bu yeni Türkiye.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler