MHP’ Kongresine konuk yağacak

MHP Kurultayı’na Türk dünyasından 36 siyasetçi katılacak. Bunların arasında, Azerbaycan’ın 2’nci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in oğlu Erturgut Aliyev ve damadı Agil Samedbeyli de bulunuyor. Irak’tan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı, Irak Türkmen Cephesi

MHP’ Kongresine  konuk yağacak

MHP Kurultayı’na Türk dünyasından 36 siyasetçi katılacak. Bunların arasında, Azerbaycan’ın 2’nci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in oğlu Erturgut Aliyev ve damadı Agil Samedbeyli de bulunuyor. Irak’tan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı, Irak Türkmen Cephesi Türkiye cephesi, Kerkük Milletvekili, Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Başkanı vekili, Irak Türkmenleri Ankara Temsilcisi de yer alıyor.

BDP hariç 8 siyasi partinin davet edildiği kurultaya, Ak Parti ve BBP’den “katılacağız” yanıtı geldi. MHP kurultayına, Türkiye’den sınır dışı edilen İran’dan Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi Lideri Mahmut Ali Çöhregani de davet edildi. Çöhregani’nin, kurultaya katılacağını bildirdi. ABD’de sürgünde yaşadığı belirtilen Çöhregani, Haziran 2006’da İstanbul’da gözaltına alınmış ve Bakü’ye gitmek üzere sınır dışı edilmişti.

AYDIN: GENEL MERKEZ TELAŞLI

MHP 10’uncu Olağan Kurultayı’na saatler kala adaylar son hesaplarını yapmaya başladı. Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, kurultaydaki hesaplarını, “Devlet Bey’in şu anda blok hareket edecek bir tane ili yok. Büyükşehir olarak bizden önde görüldüğü yer Adana. Hesapladım,  689 rakamını buldum. Esneterek 650 ile 750 arasında diyorum. Taş düşmezse, kasırga çıkmazsa bu aralıkta olur” diye açıkladı. Aydın, Bahçeli’ye yakın kaynakların ancak 250-300 oy alabileceğine yönelik hesapları için de, “Genel Merkezde telaş ötesi bir durum var. Hepsi televizyonlara döküldüler. Madem 250-300 oy alacağız, niçin telaşlanıyorlar?” dedi. Aydın, 48 milletvekilinin Bahçeli’yi desteklediği imzalı deklarasyonun zorlama ile yazıldığını, en az 10 milletvekilinin kendisine oy vereceğini öne sürdü. 

 

BAHÇELİ 900 OY BEKLİYOR

 

Bahçeli’ye yakın kaynaklar Genel Başkanlarının da 800-900 civarı delegenin desteğini alacaklarını hesaplıyor. MHP Genel Sekreteri Büyükataman ise Aydın’ın hesaplarıyla ilgili şunları söyledi: “Bunlar ciddiye alınacak sözler değil. 1240 delegemiz, MHP adına tezgâhlanmaya çalışan hadiseleri, yakınen takip ediyor. İnşallah o salonda, hareketin maceraya tahammülü olmadığı gerçeği görülecek. Çok üst düzeyde bir irade beyanıyla, Genel Başkanımıza MHP’yi yönetme sorumluluğunu emanet edilecektir.”

Bahçeli, kurultaya “Türk milleti sensiz asla” sloganıyla hazırlanırken, Aydın ise “MHP Her yerde” sloganını benimsedi. İki siyasetçinin kesiştiği nokta ise AK Parti iktidarına karşı yapılacak muhalefet oldu.             

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset