''MHP kasedini yapanların kasedi çıkacak''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim öncesi MHP’ye kaset operasyonu yapanları Başbakan Erdoğan’ın bildiğini söyledi: Onların kimler olduğu bu da tapelerden çıkacak...MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, önümüzdeki süreçte yayınlanacak tape

''MHP kasedini yapanların kasedi çıkacak''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim öncesi MHP’ye kaset operasyonu yapanları Başbakan Erdoğan’ın bildiğini söyledi: Onların kimler olduğu bu da tapelerden çıkacak...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, önümüzdeki süreçte yayınlanacak tapelerle, MHP’ye yönelik kaset operasyonlarının emrini verenlerin ortaya çıkacağını söyledi. MHP’nin kasetlerinden Başbakan Erdoğan’ın 2010 yılı sonbaharında haberi olduğunu ileri süren Yalçın, “Emir veren kendisidir.

MİT, Emniyet, işadamlarının içindeki belli gruplar da bu işin içinde yer almıştır” iddiasında bulundu. Vatan gazetesinde Deniz Güçer'e konuşan Yalçın şunları söyledi:
- 2011 seçimleri öncesi MHP’lilerin kasetleri çıktı. Başbakan, Baykal’la ilgili adresi ‘Paralel yapı’ olarak gösterdi. MHP’ye kaset operasyonunu da sizce onlar mı yaptı?
O dönem bu insanların ayrısı gayrısi yoktu. Aynı yollarda beraber yürüyorlardı. Bu işi beraber yaptılar. Operasyonun içinde iktidarın parmağı var. Şimdi kendisine düşman ilan ettiği bir gruba bunu atfetmek istiyor. Vebal AKP iktidarınındır. Kimlerle yol arkadaşıysa hepsini kast ediyorum: İşadamları, basın, emniyet, MİT... Elbette saydığım teşkilatların tümü değil. Bunların içindeki bazı gruplar bu olayın içinde oldular. MİT’in de Emniyet’in de işadamlarının da ayağı vardı. Daha da önemlisi bunlara hükmeden sayın Başbakan’dı. Talimat da sayın Başbakan’dan gitti.


BAŞBAKAN BİLİYORDU
Tek o grup yaptı demiyorum. Çoklu bir tablo var. Başbakan, 2010 sonbaharında bu olacaklardan haberdardı. Takibat da o tarihlerde başlamıştır.


MHP KASEDİNİ YAPANLARIN KASEDİ ÇIKACAK
Biz savcılığa müracaat ettik, belgeleri verdik. Başbakanın kontrolündeki Emniyet; yargı araştırıp neden sonuç elde edemedi? Bugün tapeleri ortaya çıkarıp, Başbakan’la bu uğraşı içinde olanların, yarın bu konularda da yayın yapacağını düşünüyorum.
- MHP kasetleriyle ilgili konuşmaların da çıkacağını mı düşünüyorsunuz?
Benim şahsi kanaatim öyle. Onların kim olduğu bu tapelerden çıkacak böyle giderse.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset